«Στεκόμαστε δίπλα στον αδελφό λαό της Ελλάδας»: Το βίντεο του CNN Turk για τα Τέμπη με το «Μοιρολόι» της Φαραντούρη

«Στεκόμαστε δίπλα στον αδελφό λαό της Ελλάδας, μοιραζόμαστε τον πόνο σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στον τίτλο του άρθρου – Οι στίχοι του τραγουδιού της Φαραντούρη

Τη στήριξη και τη συμπαράστασή του στους Έλληνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών δείχνει το τουρκικό δίκτυο CNN Turk, αναρτώντας στην πρώτη σελίδα του σάιτ του βίντεο με το τραγούδι «Μοιρολόι» της Μαρίας Φαραντούρη, σε μουσική του γνωστού Τούρκου μουσικοσυνθέτη Ζουλφί Λιβανελί και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου.

«Η γειτονική Ελλάδα αναρρώνει από το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της. Ευχόμαστε συλλυπητήρια για τους 46 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και δύναμη στους οικείους τους. Σε αυτή τη θλιβερή μέρα στεκόμαστε δίπλα στον αδελφό λαό της Ελλάδας. Μοιραζόμαστε τον πόνο σας», αναφέρει χαρακτηριστικά το CNN Turk, με τους Τούρκους να μην ξεχνούν προφανώς την ελληνική στήριξη στους πρόσφατους φονικούς σεισμούς στη γείτονα.

 

Οι στίχοι του τραγουδιού «Μοιρολόι»:

Μες στο κοιμητήρι, αχ, πικρή βροχή,

κάνε να μη σβήσει τούτο το κερί.

Κι ούτε ένα λουλούδι να μη μαραθεί,

δεν τον σκοτώσαν, έχει κοιμηθεί.

Κι εσύ, αγέρα, πάψε πια να κλαις,

δεν έχει φύγει, ψέματα μου λες.

Μην κοιτάς το στήθος που ’χει ματωθεί,

δεν τον σκοτώσαν, έχει κοιμηθεί.

Ζεστό σαν το ψωμί, καθάριο σαν νερό,

ένα παλικάρι είκοσι χρονώ.

Ούτε που τ’ αφήσαν ν’ απολογηθεί,

δεν τον σκοτώσαν, έχει κοιμηθεί.

Μαύρο κοιμητήρι, πως και να γενείς

κάμπος της ελπίδας και της προσμονής;

Ο αρχάγγελός μου έχει πια χαθεί,

μου τον σκοτώσαν, δε θα ξαναρθεί.

Στίχοι του τραγουδιού Μοιρολόι της Φαραντούρη Μαρίας του έτους 1982, σε στίχους Παπαδόπουλου Λευτέρη και σύνθεση Ζουλφί Λιβανελί από το άλμπουμ «Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Λιβανελί».