Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πλήθος μηνυμάτων αλληλεγγύης από την Τουρκία – «Οι προσευχές του τουρκικού λαού είναι μαζί σας»

«Γείτονες είμαστε κοντά σας, καλή δύναμη», αναφέρει στα ελληνικά και τα τουρκικά μία από τις αναρτήσεις στο Twitter

Με μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης κατακλύστηκαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία, μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με πολλούς πολίτες να στέλνουν τις ευχές τους στη χώρας και να προσεύχονται για τους «γείτονες» που έσπευσαν να συνδράμουν από τους πρώτους τον τουρκικό λαό, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

«Γείτονες είμαστε κοντά σας, καλή δύναμη», αναφέρει στα ελληνικά και τα τουρκικά μία από τις αναρτήσεις στο Twitter.

 

«Περαστικά, γείτονες», γράφει στα τουρκικά μία άλλη χρήστης του Twitter, με μία φωτογραφία με δύο περιστέρια της ειρήνης στα χρώματα της ελληνικής και της τουρκικής σημαίας.

«Καταστροφικό σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Ελλάδα, στο οποίο σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι, οι περισσότεροι φοιτητές πανεπιστημίου. Στο γείτονά μας, που έσπευσε να μας βοηθήσει στον σεισμό, εύχομαι γρήγορη ΑΝΑΡΡΩΣΗ. Οι καρδιές και οι προσευχές του τουρκικού λαού είναι μαζί σας», σχολιάζει ο «Macintosh».

O χρήστης, που υπογράφει ως «ozturkilma» σημειώνει: «Στη γειτονική μας #Ελλάδα, μια από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να μας βοηθήσουν για να επουλώσουν τις πληγές μας και να μοιραστούν τον πόνο μας στον σεισμό, τα συλλυπητήριά μου σε όσους έχασαν τη ζωή τους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα και εύχομαι ταχεία ανάρρωση σε αυτούς που τραυματίστηκαν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μπαχαντίρ Κιουτσούκ προσθέτει: «Στη γειτονική μας #Ελλάδα, μια από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να μας βοηθήσουν για να δέσουν τις πληγές μας και να μοιραστούν τον πόνο μας στον σεισμό, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για όσους έχασαν τη ζωή τους λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν».

«Καταστροφικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, δεκάδες νεκροί… Μοιραζόμαστε τον πόνο των συμπολιτών μας. Ο Θεός να ελεήσει τους νεκρούς…», γράφει η Adelina Sfishta.