Δημοσιογράφος δέχθηκε σεξουαλική επίθεση on air

«Το μη συναινετικό άγγιγμα συνιστά σεξουαλική βία»

Ένας άνδρας συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση στην Ισπανία, καθώς έπιασε τους γλουτούς δημοσιογράφου την ώρα που μετέδιδε ρεπορτάζ από δρόμο της Μαδρίτης.

Συγκεκριμένα, νωρίς το απόγευμα σήμερα, η δημοσιογράφος Ίσα Μπαλάδο βρισκόταν σε δρόμο της Μαδρίτης και ενώ μετέδιδε ρεπορτάζ για ένοπλη ληστεία, ένας άνδρας την πλησίασε και της επιτέθηκε σεξουαλικά, πιάνοντας τους γλουτούς της.

Η δημοσιογράφος του ζήτησε να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της.

Από το στούντιο, ο παρουσιαστής παρενέβη: «Συγγνώμη, Ίσα, σε διακόπτω αλλά, σου έπιασε τα οπίσθια;» και στη συνέχεια ζήτησε να του μιλήσει: «Δώσε μου αυτόν τον ηλίθιο» ακούστηκε να λέει.

Στη συνέχεια η ρεπόρτερ επιβεβαίωσε το γεγονός και απευθύνθηκε ξανά στον δράστη, ζητώντας του να την αφήσει να εργαστεί. Ενώ εκείνη του ζητούσε να φύγει, ο άνδρας της χάιδεψε τα μαλλιά και μετά αποχώρησε.

Η δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη και ο παρουσιαστής από το στούντιο την καθησύχασε λέγοντας: «Τον έχουμε βιντεοσκοπήσει (…) Δεν χρειάζεται να ζητάς εσύ συγγνώμη. Κάνεις τη δουλειά σου και έρχεται αυτός ο ηλίθιος και σε αγγίζει χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα». Το κανάλι ανέφερε στον ιστότοπό του ότι κάλεσε την αστυνομία.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία ανέφερε ότι «ένας άνδρας συνελήφθη αφού επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια ρεπόρτερ ενώ εκείνη έκανε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση». Η ανάρτηση συνοδεύεται από τη φωτογραφία του δράστη, με χειροπέδες, ανάμεσα σε δύο αστυνομικούς που τον απομακρύνουν από το σημείο.

 

Με πληροφορίες από ΑFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ