Ελληνοτουρκικά: Εστιασμένη στη θετική ατζέντα η συνάντηση Φραγκογιάννη με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών

'Έθεσαν το πλαίσιο για την οριστικοποίηση σχετικών συμφωνιών, οι οποίες θα ακολουθήσουν σε νέα συνάντηση υψηλού επιπέδου

Στην Άγκυρα βρέθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης την Τετάρτη όπου και συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Burak Akçapar, για τον τέταρτο γύρο συζητήσεων επί του Κοινού Σχεδίου Δράσης στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις 25 θεματικές της Θετικής Ατζέντας, όπως η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, των ναυτιλιακών υποθέσεων, των ΤΠΕ, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και του περιβάλλοντος. Σημειώθηκε ότι πολλά θέματα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος σε αρκετά άλλα.

Παράλληλα, η συνάντηση έθεσε, το πλαίσιο για την οριστικοποίηση σχετικών συμφωνιών που θα μπορούσαν να υπογραφούν κατά την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου.

Δεδομένης της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί σε αυτή τη διαδικασία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετα πεδία συνεργασίας στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας.