Επένδυση άνω των δυο εκατ. ευρώ για Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο εγκαινίασε ο Βασίλης Κικίλιας

ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το νέο πιστοποιημένο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα που υπάρχουν διεθνώς, εγκαινίασε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τη Δευτέρα (16/12/2019).

Πρόκειται για συνολική επένδυση άνω των 2 εκατ. ευρώ, η οποία καθιστά το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών σημείο αναφοράς για πολύπλοκες αορτικές και άλλες χειρουργικές παθήσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείο – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» είναι νέας γενιάς Discovery IGS 740 της GΕ Healthcare και φέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό στο είδος του.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της GE Helathcare Europe Catherine Estrampes, τον πρόεδρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Dr. Γιώργο Αποστολόπουλο, το διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Dr. Βασίλη Αποστολόπουλο και τον αντιπρόεδρο Χρήστο Αποστολόπουλο.

Το όνομα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» δεν επιλέχθηκε τυχαία, εξήγησε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Προμηθέας χάρισε τη φωτιά στους ανθρώπους και παράλληλα τους δίδαξε τις επιστήμες, προσέφερε την τεχνολογία και την Ιατρική. Αποτελεί σύμβολο της θέλησης του ανθρώπου για εξέλιξη και επιστημονική πρόοδο, αξίες τις οποίες πρεσβεύει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

«Το νέο Ρομποτικό Υβριδικό Χειρουργείου είναι μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών για την παροχή υπηρεσιών υγείας, υψηλού επιπέδου, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί αναπόσπαστη συνέχεια του επενδυτικού πλάνου συνεργασίας με την GE Healthcare, το οποίο ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, σε Ελλάδα και Ρουμανία. Μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες επενδύσεις σε βιοϊατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραμένει πιστός στη δέσμευσή του για την ανάσχεση του brain drain και τον επαναπατρισμό εξαίρετων Ελλήνων επιστημόνων της διασποράς, στη χώρα μας. Ήδη, περισσότεροι από 40 Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού έχουν επαναπατριστεί, προσφέροντας τη γνώση και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει στο εξωτερικό, στην υπηρεσία των ασθενών, στην Ελλάδα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.