Η Γαλλία απαγορεύει ηλεκτρονικά τσιγάρα

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κάπνισμα

Την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης αποφάσισαν οι αρχές στη Γαλλία στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμηση του καπνίσματος.

«Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σύντομα ένα νέο εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση του καπνίσματος με, ειδικότερα, την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης, τα περίφημα “τσιγάρα” που προκαλούν κακές συνήθειες στους νέους», ανακοίνωσε η πρωθυπουργός, Ελίζαμπεθ Μπορν.

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του 2024 θα περιλαμβάνει ένα ευρύτερο σχέδιο για τη μείωση του καπνίσματος, το οποίο σύμφωνα με την Μπορν είναι η αιτία 75.000 θανάτων ετησίως στη χώρα.

Η κύρια ανησυχία σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης είναι ότι έχουν αρχίσει να αποτελούν «πύλη εισόδου» για το κάπνισμα τσιγάρων. Παράλληλα, λόγω των γεύσεων που έχουν (όπως τσιχλόφουσκα) καθιστούν το προϊόν πιο δημοφιλές σε εφήβους οι οποίοι δεν έχουν καπνίσει τσιγάρα.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο απαγόρευσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων μίας χρήσης.

Σημειώνεται ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις των εν λόγω ηλεκτρονικών τσιγάρων έχουν ήδη απαγορευτεί στο Βέλγιο. Στη Γερμανία η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση.

Με πληροφορίες από Guardian