Χαλάρωση μέτρων: Μουσική στην εστίαση και ωράριο κυκλοφορίας στο τραπέζι των ειδικών

Οι αλλαγές ίσως ισχύσουν από αυτό το Σάββατο

Έως την Παρασκευή αναμένονται οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης.

 

Καθώς διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα χωρίς περιορισμούς στις μετακινήσεις και σχεδόν δύο εβδομάδες που έχει ανοίξει ο τουρισμός, αυτό που αναμένεται είναι να έρθει το τέλος κάποιων πρόσθετων περιοριστικών μέτρων όπως είναι η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

 

Σε μείζον ζήτημα έχει εξελιχθεί η παράταση της απαγόρευσης της μουσικής σε μπαρ και χώρους εστίασης, την επιστροφή της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση, με την επιτροπή να φαίνεται ότι θα δώσει το «πράσινο φως». Ίσως, λοιπόν από το Σάββατο τα μπαρ να.. βγουν από το mute, διαφορετικά η απόφαση θα έχει ισχύ από τη Δευτέρα.

 

 

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00, φαίνεται πως καθυστερεί λίγο ακόμα, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι όποια αλλαγή στο ωράριο θα ισχύσει από τα μέσα Ιουνίου. Πάντως, το ζήτημα θα εξεταστεί από την επιτροπή στις συνεδριάσεις της εβδομάδας που τρέχει.

 

 

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση του αριθμού καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια, κάτι που έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του δημόσια.