Αδιανόητοι ισχυρισμοί από τον Γιαϊτζί: Ελλάδα και FETO θα εισέβαλαν στην Τουρκία το 2016

Σε έναν νέο προκλητικό κρεσέντο κατά της Ελλάδας προχώρησε ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατος ναύαρχος Τζιχατ Γιαϊτζί

Σε έναν νέο προκλητικό κρεσέντο κατά της Ελλάδας προχώρησε ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας», απόστρατος ναύαρχος Τζιχατ Γιαϊτζί.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο Ulusal, ο τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, υποστήριξε προκλητικά πως: «Δεν υπάρχουν ελληνοτουρκικά προβλήματα, αλλά υπάρχουν οι απαιτήσεις της Ελλάδας».

Ο ίδιος επανέλαβε την πάγια τουρκική θέση για «αποστρατικοποίηση» των νησιών του Αιγαιου, υποστηρίζοντας πως η σημερινή κατάσταση συνεπάγεται «κατάργηση της ελληνικής κυριαρχίας σ’ αυτά».

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Τα 23 νησιά αποδόθηκαν στην Ελλάδα με τις συμφωνίες των Παρισίων και της Λωζάννης με τον όρο να είναι αποστρατικοποιημένα. Ο όρος παράδοσης της κυριαρχίας καταργήθηκε. Η Ελλάδα εξοπλίζοντας και στρατικοποιώντας αυτά τα νησιά, με τα ίδια της τα χέρια κατάργησε αυτόν τον όρο της κυριαρχίας της».

O Γιαϊτζί έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει προκλητικά πως το 2016, κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, η Ελλάδα μαζί με την οργάνωση FETO του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ήταν έτοιμοι να… εισβάλλουν στην Δυτική Τουρκία. «Στις 15 Ιουλίου 2016 αυτοί στο πλαίσιο της Μεγάλης Ιδέας μαζί με τα μέλη της FETO θα έκαναν κανονική εισβολή στην δυτική Τουρκία. Θα έκαναν κανονική εισβολή» δήλωσε ανυπόστατα, δημιουργώντας για μία ακόμη φορά κλίμα κατά της χώρας μας.