Πάρτι στο Twitter για τον Παπαδημούλη και τις αναφορές στο «Κεφάλαιο» του Μαρξ – «Πόσα ακίνητα είχε σύντροφε;»

Μια ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το «Κεφάλαιο» του Καρλ Μαρξ, ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει ένα πάρτι ατάκας στο twitter

Ο Παπαδημούλης, ο Μαρξ και τα… διαμερίσματα. Μια ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για την επέτειο από την κυκλοφορία του έργου “Κεφάλαιο” του Καρλ Μαρξ, ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει ένα σπαρταριστό πάρτι ατάκας στο Τwitter.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το τελευταίο Πόθεν Έσχες (2020), ο κ. Παπαδημούλης μεγάλωσε με τρία ακόμη διαμερίσματα την περιουσία του, αυξάνοντας την, γνωστή πλέον, “Παπαδημούπολη” των τουλάχιστον 15 διαμερισμάτων.

Στο νέο του Πόθεν Έσχες ο ίδιος σπεύδει να προσθέσει στις παρατηρήσεις “καθαρά έσοδα από ενοίκια σε ΜΚΟ: 11.427,74 ευρώ – χορηγίες για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης: 16.500 ευρώ”. Το ζεύγος Παπαδημούλη δηλώνει για το 2019 πως εισέπραξε συνολικά 24.000 ευρώ από εκμετάλλευση ακινήτων. Αρκετά από τα επίμαχα διαμερίσματα τα μεταβίβασε στα παιδιά του με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης το αντίστοιχο εισόδημα από ενοίκια.

Ο κ. Παπαδημούλης έγραψε για το “Κεφάλαιο” του Μαρξ:

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη του 1867 κυκλοφόρησε το “Κεφάλαιο” του Καρλ Μαρξ, το εμβληματικό έργο που συνθέτει την επιστήμη κ τη φιλοσοφία με τον κοινωνικό μετασχηματισμό. Ενάμισι αιώνα μετά, το κορυφαίο έργο του Μαρξ αποτελεί διαχρονικό σημείο μελέτης, έμπνευσης κ αναφοράς #KarlMarx

 

 

Όπως ήταν φυσικό, οι χρήστες του twitter του απάντησαν, θυμίζοντάς του την τεράστια ακίνητη περιουσία του: