Γλυκά Νερά: Αθώος o Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη μητέρα του – Τι αναφέρει ο πατέρας της Καρολάιν

Προσπαθεί να σπάσει τα ισόβια ο δολοφόνος πιλότος

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να σπάσει τα ισόβια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος με κάθε τρόπο θέλει να κερδίσει χρόνο. Μέχρι στιγμής παραμένει ο ίδιος συνήγορος του εαυτού του, ενώ το γεγονός ότι δεν έχει προσλάβει κάποιο δικηγόρο εικάζεται πως οφείλεται στην επιθυμία του να πάρει αναβολές για την επικείμενη δίκη του σε δεύτερο βαθμό ώστε να μπορέσει να πείσει τους δικαστές για τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά του. Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του ισοβίτη πιλότου στο Εφετείο έχει προσδιοριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου. Ο ίδιος, με μια αιφνιδιαστική κίνησή του, τον περασμένο Οκτώβριο, είχε απολύσει το δικηγόρο του Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους αυτής του της απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αναγνωστόπουλος έχει εστιάσει την προσοχή του στο άρθρο 84 που αφορά συγκεκριμένα στο ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ελαφρυντικό αυτό αναγνωρίστηκε και στους κρατούμενους των φυλακών μετά την αναθεώρηση του 2019. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συζυγοκτόνος θέλει να πετύχει αναβολή του Εφετείου προκειμένου να έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή του, ώστε να «χτίσει» την εικόνα του καλού και εργατικού παιδιού. Οι δικηγόροι των γονιών της αδικοχαμένης Καρολάιν έχουν καταλάβει το σχέδιο του Αναγνωστόπουλου και για το λόγο αυτό φέρεται να έχουν ήδη καταθέσει αίτημα για επίσπευση της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

«Το αγόρι μου είναι αθώο»

«Ένας παράγοντας που με ενοχλεί είναι η στάση της Γεωργίας, της γιαγιάς από την πλευρά του πατέρα. Είναι η ακλόνητη πίστη της στην αθωότητα του γιου της. Παρόλο που καταδικάστηκε για φόνο εκ προμελέτης με ομόφωνη ετυμηγορία από τρεις τακτικούς και τέσσερις λαϊκούς δικαστές, είναι πεπεισμένη για την αθωότητά του. Τα λόγια της προς εμένα τη μοναδική φορά που της μίλησα ήταν “το αγόρι μου είναι αθώο θα δεις, μια μέρα θα βγει η αλήθεια”», ανέφερε ο Ντέιβιντ Κράουτς στον ΑΝΤ1.

«Αυτή η πεποίθηση ενισχύεται από το περιεχόμενο των επιστολών που έγραψε όταν ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού πριν τη δίκη του, μία προς εμένα και τη Σουζάνα και μία προς εκείνη. Στις επιστολές εξηγεί πως ενεπλάκη σε μια συμμορία διακίνησης ναρκωτικών και όταν θέλησε να αποστασιοποιηθεί από τη συμφωνία τους, απείλησαν να σκοτώσουν την Καρολάιν και τη Λυδία. Η Γεωργία πλέον αρνείται ότι έλαβε την επιστολή της, αλλά όταν της μίλησα ήταν προφανές ότι το περιεχόμενο των επιστολών ήταν πανομοιότυπο. Δεν θέλω η εγγονή μου να μεγαλώσει με κάποιον που συνεχώς της λέει ότι το άτομο που δολοφόνησε τη μητέρα της είναι αθώο και έχει φυλακιστεί άδικα» συμπλήρωσε.

Η επιστολή για το κύκλωμα ναρκωτικών

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντέιβιντ Κράουτς είχε αποκαλύψει πως ο πρώην γαμπρός του τού είχε στείλει επιστολή, στην οποία ισχυριζόταν ότι πίσω από τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν βρισκόταν κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

«Ξέρετε ότι εμπλεκόταν σε συμμορία ναρκωτικών; Υπήρχε ένα εστιατόριο στο οποίο ο Μπάμπης και η Καρολάιν συνήθιζαν να πηγαίνουν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου εμπλεκόταν με ναρκωτικά και είπε στον Μπάμπη ότι αυτός και η συμμορία με την οποία ήταν μπλεγμένος χρειάζονταν έναν πιλότο ελικοπτέρου για να φέρει και να μεταφέρει ναρκωτικά», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο πατέρας της Καρολάιν.

Ενώ είχε προσθέσει χαρακτηριστικά: «Εκείνος είπε στους ανθρώπους της συμμορίας ναρκωτικών ότι δεν μπορούσε να το κάνει. Τον ρώτησαν γιατί και εκείνος απάντησε: “Το είπα στη σύζυγό μου και μου είπε ότι θα με παρατήσει”. Τότε εκείνοι του είπαν: “Αν σε αφήσει θα φύγει μακριά αλλά θα εξακολουθεί να το ξέρει και μια μέρα θα μιλήσει και θα πρέπει να την ξεφορτωθούμε”, είπαν. Και εκείνος είπε “δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό”. Έτσι στο τέλος τη σκότωσε ο ίδιος. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που τη σκότωσε. Επειδή πίστευε πως αν δεν το έκανε εκείνος, θα σκότωναν την Καρολάιν οι άνθρωποι της συμμορίας», υποστήριξε ο κ. Κράουτς.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 27/1/2023.