Κουτσούμπας για παρακολουθήσεις: Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις – Κανείς δεν θα αποφύγει την απόδοση ευθυνών

Μομφή για το σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής αλλά και για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ

«Ακούσαμε πολλά λόγια επί της ουσίας τίποτα, τη μομφή του το ΚΚΕ αντίθετα την εκφράζει εδώ και 4 χρόνια κυρίως μέσα από τον καθημερινό αγώνα» είπε αρχικά ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή για να προσθέσει αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων «νομίζετε ότι ξεμπερδέψατε με μια συγγνώμη και μια εξεταστική παρωδία; Κανείς δεν θα αποφύγει απόδοση ευθυνών».

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για «ευθύνες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές, απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια». «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για όλες τις υποθέσεις, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις», σημείωσε επιπρόσθετα.

«Κανείς δεν πρόκειται να αποφύγει την απόδοση ευθυνών ούτε εσείς της κυβέρνησης που συμπεριφέρεστε σα να μην τρέχει τίποτα αλλά κι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που βάλατε την υπογραφή σας σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του βούρκου, των παρακολουθήσεων, της συγκάλυψης», ανέφερε ακόμα μεταξύ άλλων.

«Αλλά αυτό τον βούρκο δεν το ακουμπάει κανείς σας όχι για να μη λερωθείτε -αυτό άλλωστε έγινε όταν τον διαμορφώσατε. Καυγάδες, αντιπαραθέσεις, βαριές κουβέντες, χαρακτηρισμοί περίσσεψαν εδώ μέσα. Αλλά οι νόμοι, οι οδηγίες, οι κανονισμοί της ΕΕ που επιτρέπουν υποκλοπές και παρακολουθήσεις, σύμφωνα με το δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων” παραμένουν κάτω από το χαλί. Τσιμουδιά για όλα αυτά από όλους σας. Μιλάμε για τον νόμο συγκεκριμένα του 1994 σύμφωνα με τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται νόμιμες. Αυτόν τον νόμο έχετε όλοι σας εμπλουτίσει με βάση και το ανάλογο αντιδραστικό ευρωπαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο και φυσικά αυτή τη νομοθεσία την έκανε πιο αντιδραστική με τη σειρά της η ΝΔ με τον νέο νόμο για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Κάνετε ότι μπορείτε για να μείνει στο απυρόβλητο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που είτε καθοδηγεί είτε συγκαλύπτει κραυγαλέες υποθέσεις όπως αυτή των παρακολουθήσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και των πρόσφατων στοιχείων βέβαια που προκύπτουν από την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ», είπε χαρακτηριστικά.

«Τόσο εσείς της κυβέρνησης όσο και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί ακόμα πιο βαθιά στο σκοτάδι η υπόθεση παρακολουθήσεων του ΚΚΕ», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

«Όλοι μαζί υπερασπίζεστε τη νομιμότητα των παρακολουθήσεων ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ενώ κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα ρίχνει όλα στον κ. Μητσοτάκη μη και βγει το συμπέρασμα ότι το αυτό το αίσχος έχει και τη σφραγίδα του», πρόσθεσε.

«Γιατί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για τη διαχείριση της κυβέρνησης κατά της πανδημίας με την οποία χάθηκαν τόσες ζωές; Γιατί δεν καταθέσατε μομφή για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία; Γιατί δεν καταθέσατε μομφή για τον νόμο για τα εργασιακά;» διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το δίλημμα για τον λαό μπορεί να είναι ανάμεσα στην αδικία που γίνεται με κυνισμό ή στην αδικία που γίνεται με πόνο ψυχής; Ή να ξεμπερδεύει οριστικά με όλα αυτά; Ή να πάρει την υπόθεση στα χέρια του; » διερωτήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και επισήμανε ότι το ΚΚΕ έχει αξιακές διαφορές με τα άλλα κόμματα.

«Η μομφή που σας πονάει είναι μέσα στους αγώνες του λαού», συμπλήρωσε.