Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός είναι ένοχος – Η υπόθεση των υποκλοπών έχει την δική του προσωπική σφραγίδα (Βίντεο)

Δριμεία επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη - «Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας»

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή, σε σχέση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης.

Ξεκινώντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι «για όλους και για όλα έρχεται η ώρα της κρίσης». Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «πρωτοφανή σε βάθος και έκταση συνταγματική εκτροπή την οποία δεν μπορεί η κυβέρνηση να αρνείται ότι συνέβη».

«Σήμερα δεν υπάρχουν δημοσιεύματα αλλά αποδείξεις από την πιο επίσημη αρχή τους κράτους για την δράση του παρακράτους, Δεν είχατε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση δυσπιστίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Γνωρίζατε πολύ καλά πως οι παρακολουθήσεις είχανε γίνει γιατί εσείς τις είχατε παραγγείλει. Ψέματα μες στο ψέμα και μία τεράστια, πρωτοφανής απόπειρα συγκάλυψης», ανέφερε στη συνέχεια. «Είναι άλλη μία κακοποίηση του κράτους δικαίου και της αλήθειας, γιατί μέσα στην αλαζονεία της ισχύος σας κάνατε ότι μπορεί κανείς να ανταστεί προκειμένου να συγκαλύψετε, τόσο που να μοιάζει τετλικά η εκτροπή των παρακολουθήσεων ιότιμη με την εκτροπή της συγκάλυψης. Επιχειρήσατε να υποτάξετε θεσμούς με θεμελιώδη σημασία για τη δημοκρατία, όπως της δικαιοσύνης. Εξαπολύσατε ένα πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας εναντίον όσων ξέρουν και υπήρχεκ ίνδυνος να μιλήσουν. Με απόρρητο, απειλές 10ετούς φυλάκισης, με καταστροφές εγγράφων που όλως τυχαίων έγιναν μετά τις αποκαλύψεις στην ΕΥΠ και με τη σπίλωση, τη δολοφονία χαρακτήρα». «Από τη στιγμή που η δημοσιογραφική έρευνα σαν συνέλαβε επ αυτοφόρων, αντί να αναλάβετε τις ευθύνες σας, είτε να παραιτηθείτε, είτε να υποδείξετε τους ενόχους αν δεν ήσασταν εσείς και να τους οδηγήσετε στη δικαιοσύνη, επιλέξατε να συνεχίσετε το δρόμο της εκτροπής και να τον πολλαπλασιάσετε. Να μετατρέψε το δικό σας φόβο σε λάσπη και χειραγώγηση, σε δολοφονία της αλήθειας. Και το μόνο που καταφέρατε ήταν να γίνετε δύο φορές ένοχος. Γιατί τα γεγονότα βοούν».

«Πρόκειται για σχέδιο καλά οργανωμένο, όχι για αστοχία, για εγκληματική οργάνωση, για μοντέλο διακυβέρνησης που στήσατε από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής σας. Δική σας απόφαση ήταν να αναλάβετε προσωπικά την ΕΥΠ, με το που μπήκατε στο Μαξίμου. Δική σας απόφαση ήταν η αλλαγή του νόμου για να μπορεί να διοριστεί επικεφαλής της ΕΥΠ, κάποιος που δεν πληρούσε τα κριτήρια, παρά το ότι ήταν δικός σας άνθρωπος». «Προσωπική σας απόφαση η χυδαία επίθεση στην ΑΔΑΕ και σε έναν έντιμο δικαστή επειδή επιτέλεσε το συνταγματικό του καθήκον». Παράλληλα, χαρακτήρισε ως αδίστακτο τον πρωθυπουργό, διότι στις αρχές της αποκάλυψης της υπόθεσης όπως είπε προσπάθησε η κυβέρνηση με διαρροές να βάλει την «ρετσινιά του κατασκόπου» στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ακόμη και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας παρά να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν με τόλμη. Μου θυμίζει το παλιό πρωτοσέλιδο ”ένοχος ή βλαξ” και μάλλον προτιμήσατε το δεύτερο».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνέχισε την επίθεση εναντίον του αναφέροντας γιατί δεν οδήγησε κάποιον στην δικαιοσύνη και τους προστάτευσε στην Εξεταστική Επιτροπή. «Δεν έχω καμία διάθεση να υπονοήσω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει μειωμένη αντιληπτική ικανότητα. Το αντίθετο, είναι έξυπνος αλλά είναι ένοχος. Αυτό είναι και η υπόθεση των υποκλοπών έχει την δική του προσωπική σφραγίδα. Είναι θεσμικά ανυπόφορη», είπε ακόμα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ήξεραν ακόμα και τα ραντεβού για εμβόλιο των στόχων παρακολούθησης και το κακόβουλο λογισμικό άκουγε και τις πιο προσωπικές στιγμές των θυμάτων. «Γιατί ακούγατε τον υπουργό Εργασίας; Ήταν επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια; Τον Νίκο Ανδρουλάκη για να ελέγξετε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και να μπορείτε να τον πιέσετε για συγκυβέρνηση; Τον Κύρτσο, τον Κουκάκη, τον Τέλογλου, τους αρχηγούς των ΕΔ;; Οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας είναι επικίνδυνοι για την εθνική μας ασφάλεια;», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που δόθηκαν για τους εξοπλισμούς από τον ελληνικό λαό δεν θα μείνει ανέλεγκτο«, ανέφερε ακόμη.