Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση

Ο Ουκρανός αξιωματούχος κάλεσε τους κατοίκους της Αβντιίβκαm της μικρής αυτής πόλης στη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς να απομακρυνθούν το ταχύτερο δυνατό

Τέσσερις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή τη Δευτέρα από ρωσική πυραυλική επίθεση από την οποία επλήγη νοσοκομείο στην πόλη Αβντιίβκα της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πάβλο Κιριλένκο.

 

«Οι Ρώσοι επιτέθηκαν στην πόλη με πυραύλους σήμερα το πρωί, χτύπησαν νοσοκομείο», γράφει ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram.

Ο Κιριλένκο ανήρτησε φωτογραφίες από ένα τριώροφο κτίριο που έχει υποστεί βαριές ζημιές και από το οποίο έλειπε ένα κομμάτι από τη μια πλευρά του και συντρίμμια του είχαν πέσει στο έδαφος.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος κάλεσε τους κατοίκους της μικρής αυτής πόλης στη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς να απομακρυνθούν το ταχύτερο δυνατό.

«Κάθε νέα μέρα που περνάτε στην περιφέρεια του Ντονέτσκ αυξάνει τον κίνδυνο να πέσετε θύμα της ρωσικής επίθεσης», σημείωσε.

Η Αβντιίβκα ήταν ένας από τους βασικούς στόχους ρωσικής χειμερινής επίθεσης, η οποία αποσκοπούσε να δώσει νέα πνοή στην πλήρους κλίμακας εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά είχε μόνον μικρές εδαφικές προόδους στα ανατολικά.