Σύψας: Μάσκες παντού αν πάμε στο «κόκκινο» – Πιστεύουμε ότι τα μέτρα θα επιδράσουν στις επόμενες δέκα μέρες

LOCKDOWN Η ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ

Απαγόρευση της λειτουργίας καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νικόλαος Σύψας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό, αλλά και στα νέα μέτρα που ελήφθησαν σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA, για το «λουκέτο» σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες μετά τα μεσάνυχτα, ο κ. Σύψας εξήγησε πως η εν λόγω κίνηση, άνηκε στη δεσμίδα μέτρων που επρόκειτο να ληφθεί για να αναχαιτιστεί το κύμα της πανδημίας κυρίως στην Αττική.

«Γίνονται παρεμβάσεις και στα ΜΜΜ. Νομίζω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για το κύμα αυτό και οι πολίτες πρέπει να κάνουν το δικό τους κομμάτι. Πολίτες και πολιτεία πρέπει να συνεργάζονται» σημείωσε ο ειδικός.

Στη συνέχεια μάλιστα πρόσθεσε πως οι μάσκες παντού θα έρθουν αν φτάσουμε στο κόκκινο, ενώ «δεν θέλουμε να δημιουργούμε μια καταστολή στους πολίτες, να παίρνουν πρόστιμο αν δεν τη φορούν».

«Η Αττική είναι στο πορτοκαλί, όχι στο κόκκινο. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα επιδράσουν στις επόμενες δέκα μέρες και θα δούμε σταθεροποίηση της κατάστασης» διευκρίνισε ο κ. Σύψας.

«Θέλουμε να δούμε μια σταθερή και καθοδική τάση. Το lockdown είναι η έσχατη λύση. Δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να μη φτάσουμε εκεί. Δεν το έχουμε συζητήσει καν στην επιτροπή» εξήγησε ο λοιμωξιολόγος.