Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για τους εφήβους 12 – 15 ετών

Σχεδιασμός να ξεκινήσει ο εμβολιασμός μέσα στον μήνα

H Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης της Βρετανίας ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech κατά του κορωνοϊού σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών, μετά από «αυστηρό έλεγχο ως προς την ασφάλειά του».

 

 

«Εξετάσαμε με προσοχή τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών στα παιδιά 12 έως 15 ετών και καταλήξαμε ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια του MHRA Τζουν Ρέιν, προσθέτοντας ότι «τα οφέλη του εμβολίου αυτού υπερτερούν οποιουδήποτε κινδύνου».

 

 

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι εναπόκειται τώρα στη Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της χώρας (JCVI) να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει και θα εμβολιάσει αυτήν την ηλικιακή ομάδα ως μέρος του προγράμματος εμβολιασμού της Βρετανίας.

 

Τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών λαμβάνουν ήδη το εμβόλιο της Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Γαλλία και η Γερμανία σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα αυτόν τον μήνα.