Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με εντατικολόγους: Θα αφήσουμε μόνιμη παρακαταθήκη στο ΕΣΥ (Βίντεο)

Ο ΙΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΧΡΟΝΟ

Συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης είχε με εντατικολόγους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ανάγκες που έχουν λόγω κορωνοϊού.

Κυρίως όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε στην «επόμενη ημέρα» της κρίσης του κορωνοϊού και κατέστησε σαφή την πρόθεσή του για ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ (με εντατικές κλπ) η οποία θα μείνει παρακαταθήκη και για αργότερα.

Αξιοποιούμε δωρεές όχι μόνο με ορίζοντα τον επόμενο μήνα αλλά και για να μείνει μια μόνιμη παρακαταθήκη τόνισε ο πρωθυπουργός. Υπενθύμισε την μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου ύψους 100 εκατ. ευρώ συνολικά και τόνισε πως θα ζητήσει και την δική τους γνώμη για το πώς θα αξιοποιηθεί ένα μεγάλο ποσό πέραν των προφανών.
«Πρέπει να φτιάξουμε τόσο καλές εντατικές και με τόσα κρεβάτια που να μην έχει κανέναν ανάγκη να βάλει πολιτικό μέσο για να μπει στην εντατική» είπε μεταξύ άλλων η κα Κοτανίδου από τον Ευαγγελισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τις γνώμες κορυφαίων εντατικολόγων για τις ανάγκες που έχουν στις ΜΕΘ και επεσήμανε ότι είχε πλήρη επίγνωση των αδυναμιών του ΕΣΥ όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτή τη στιγμή να επιμερίσω ευθύνη, παραμελημένες ήταν οι εντατικές από πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν είπε.

Μητσοτάκης: «Θα ξαναέρθει η επιδημία, αλλά κερδίσαμε χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο και θα μας βρει πιο έτοιμους»
Παράλληλα πρόσθεσε ότι στόχος ήταν να κερδίσουμε τον χρόνο μέχρι το καλοκαίρι. «Νομίζω ότι γι’ αυτό τον κύκλο της επιδημίας, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι, ο χρόνος πιστεύω ότι κερδήθηκε. Επειδή το πρώτο πράγμα που κοιτάζω κάθε πρωί είναι οι διασωληνώσεις και το πόσο στενές είναι οι διασωληνώσεις που έχουμε ακόμα, πιστεύω ότι – αν δεν κάνουμε κάτι λάθος -θα έχουμε κερδίσει το χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο. Το ότι θα ξανάρθε αυτή η επιδημία, είναι περίπου βέβαιο. Αλλά θα μας βρει πιο έτοιμους».

«Συζήτησα με εντατικολόγους για τις ανάγκες που έχουν σήμερα και για το πώς μπορεί να προχωρήσει η ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ ώστε να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση. Σκοπός μας είναι να αφήσουμε πίσω μας μια ουσιαστική παρακαταθήκη για όλους τους πολίτες» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στα social media.