Σύψας: Αισιόδοξος για τον κορωνοϊό – Πηγαίνουμε προς τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και πάμε καλά

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα. Τι δήλωσε για τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος.

Με ποδοσφαιρικούς όρους προσπάθησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκας Σύψας, να εξηγήσει την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορονοϊό

«Πηγαίνουμε προς τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και πάμε καλά, συνεχίζουμε με καλή άμυνα και στο δεύτερο ημίχρονο» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Και πρόσθεσε: «Εάν υπάρξει χαλάρωση, η καμπύλη θα ανέβει απότομα. Έχω μια προαίσθηση ότι είμαστε σε καλό δρόμο με προϋπόθεση ότι κάνουμε το σωστό».

Επανέλαβε δε, ότι «ο Απρίλιος παραμένει κρίσιμος», ενώ εκτίμησε ότι τον Μάιο θα μπορούσαμε να αρχίσουμε τη σταδιακή άρση των περιορισμών. «Σιγά – σιγά όμως και όχι απότομα».

Ειδική αναφορά έκανε για το Πάσχα, προειδοποιώντας τα εξής: «Εάν δεν τα πάμε καλά στο Πάσχα, μπορεί να έχουμε ανάκαμψη του ιού και νέα μέτρα. Πρέπει να είμαστε όλοι μέσα το Πάσχα».

Όταν αφορά το καλοκαίρι, ο κ. Σύψας, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε διακοπές, όχι όπως πέρυσι, αλλά με προσοχή και καλύτερους κανόνες υγιεινής».

Ερωτηθείς, τέλος,  για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου «κύματος» κορονοϊού το φθινόπωρο, σημείωσε ότι «το ευτύχημα είναι ότι μέχρι τότε θα έχουμε κάποιο καλύτερο φάρμακο και δεν θα αιφνιδιαστούμε», ενώ προέβλεψε ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν δραστικά μέτρα, όπως αυτά που «πήραμε τώρα».