Στη διάθεση του Υπ. Υγείας 8.000 κλίνες ιδιωτικών κλινικών από την ΠΕΙΚ

για την ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ

Οκτώ χιλιάδες νοσηλευτικές κλίνες για ασθενείς, εκτός των πασχόντων από κορωνοϊό, διαθέτει στην κυβέρνηση η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).

Ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ Γρηγόρης Σαραφιανός απέστειλε σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία κοινοποιεί επίσης στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Σκοπός της διάθεσης των 8.000 κλινών είναι η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και η νοσηλεία μη πασχόντων από covid-19 ασθενών από την Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία, που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα λόγω της κατάρρευσης των συστημάτων υγείας τους.

«Στη διάθεσή σας να συνδράμουμε με όποιο τρόπο θεωρείτε εσείς αναγκαίο, ώστε να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή, ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ, Γρηγόρης Σαραφιανός.

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών εκπροσωπεί 100 κλινικές σε όλους τους δήμους της Αττική και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1.613, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του κ. Τσιόδρα.  

Ο κ. Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως 335 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Διασωληνωμένα είναι 91 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη. Το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Ένδεκα άτομα έχουν βγει από τις ΜΕΘ και η μέλη ηλικία τους είναι τα 66 έτη.