Σεξ το πρωί: 4+1 οφέλη του που θα σας πείσουν να το τολμήσετε

Το σεξ το πρωί έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, την υγεία και τη διάθεσή σου

Το σεξ το πρωί έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, την υγεία και τη διάθεσή σου. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι έρευνες και η επιστήμη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πρωινή συνεύρεση δεν προσφέρει μόνο απόλαυση. Έχει επίσης καλά αποτελέσματα σε πνεύμα και σώμα.

 

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία και στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα που διατηρούν σταθερή σχέση, αποκάλυψε ποια είναι η καλύτερη ημέρα, αλλά και ώρα για να κάνεις σεξ.

Μπορείτε να μαντέψεις;

Είναι η Κυριακή στις 9:00 το πρωί. Ναι, τόσο νωρίς. Πριν γκρινιάξεις και πεις «αποκλείεται, δεν υπάρχει όρεξη», διάβασε τα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις με το «καλημέρα». Σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη και θα το βάλεις στο πρόγραμμα. Μη σου πούμε κι όλας ότι θα απαρνηθείς το βραδινό.

Το πρωινό σεξ λοιπόν είναι ωφέλιμο γιατί:

Είναι ενισχυτικό διάθεσης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σεξ βοηθά στην απελευθέρωση ορμονών της ευτυχίας που ανεβάζουν τη διάθεσή σας αμέσως. Σε κάνει να νιώθεις ψυχικά ελαφρύ και σε ηρεμεί. «Η απελευθέρωση ορμονών χαράς όπως η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη το πρωί μπορεί να κάνει τον καθένα να αισθάνεται πιο χαλαρός, συγκεντρωμένος και ευδιάθετος όλη την ημέρα», εξηγεί η Dr Sudeshna Ray, γυναικολόγος, σύμβουλος μαιευτικής και γυναικολογίας στο Jaslok Hospital & Research Center.

Έχει σίγουρη διάρκεια

Σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες κατά τις πρωινές ώρες μπορούν να «αντέξουν» περισσότερο, κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Και αυτό, για τις γυναίκες, μόνο καλό μπορεί να είναι.

 

Δίνει λάμψη

Το σεξ το πρωί είναι το «μυστικό» για να δείχνεις νεότερος/νεότερη. Αυτό ισχύει λόγω της ωκυτοκίνης και των ενδορφινών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της πράξης. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι κάνουν σεξ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα φαίνονται πιο νέοι από εκείνους που κάνουν λιγότερο.

Λειτουργεί ως πρωινή προπόνηση

Το πρωινό σεξ λειτουργεί συχνά ως πρωινή προπόνηση μέτριας έντασης. Καίει τις θερμίδες και βοηθά να ξεκινήσει η μέρα με μια δόση θετικών ενεργειακών ορμονών. Επίσης, συμβάλει στο τέντωμα και στη χαλάρωση των μυών.

Βοηθάει το ανοσοποιητικό και τον εγκέφαλο

Έρευνα του 2015 έδειξε ότι το πρωινό σεξ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό πυροδοτώντας τις φυσικές άμυνες του σώματος ενάντια στα βακτήρια, τους ιούς και άλλα μικρόβια. Το ίδιο ισχύει και για τις ορμόνες, μαζί με τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου.