Πέτσας: Εξετάζεται ο περιορισμός δραστηριοτήτων και σε άλλες επιχειρήσεις

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΗφΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής και αναμένεται να ληφθούν στο μέλλον, σε σχέση με τον κορονοϊό, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Την πιθανότητα να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη διακοπή της δραστηριότητας και σε άλλους επιχειρησιακούς κλάδους, άφησε ανοιχτή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως ανέφερε, θα εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις για περιορισμό δραστηριοτήτων και σε άλλες επιχειρήσεις ή κλάδους. Κάθε φορά θα εξετάζουμε τα δεδομένα και θα λαμβάνουμε αποφάσεις», ανέφερε.

Μιλώντας δε για το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, ανέφερε πως θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης και θα έχει στόχο να δει που βρίσκεται η χώρα αυτή τη στιγμή και να λάβει περαιτέρω μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές.«Να δούμε τα οικονομικά μέτρα και τα αποτελέσματα στο Eurogroup, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί όσο αφορά στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως εξετάζεται αυστηροποίηση των μέτρων.«Οι επιλογές που μας δίνονται να βγούμε είναι αυτές για να μην παραλύσει η οικονομική και κοινωνική ζωή, αλλά αν γίνουν θα είναι πολύ μικρές κινήσεις», δήλωσε αναφορικά με τους περιορισμούς κίνησης των πολιτών.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι «ξεκάθαρο ότι από τις 18/3 δε γίνονται απολύσεις», ενώ ερωτηθείς σχετικά, υπογράμμισε επίσης πως η αποστολή μηνύματος στο 13033 είναι χωρίς χρέωση.

Τέλος, μιλώντας για το υγειονομικό υλικό σημείωσε πως υπάρχει διεθνής ζήτηση και «όλοι διεκδικούν να πάρουν μερίδιο».

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές ενέργειες με ιδιώτες, ενώ όσο αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, έκανε γνωστό ότι, επιχειρούν ήδη 909 γιατροί και νοσηλευτές στις θέσεις τους, ενώ ο αριθμός των προσλήψεων από τις 2.000 που είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα φτάσει στις 2.140.«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Αν χρειαστεί θα πάμε και σε έκτακτα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.