Το λάχανο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα μανιτάρια είναι τροφές που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ασθενών που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, τη νευρολογική νόσο-μάστιγα της εποχής μας που χαρακτηρίζεται από απώλεια μνήμης, δυσχεραίνει τους ασθενείς στις καθημερινές τους δραστηριότητες και μειώνει καθοριστικά την ποιότητα ζωής τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Κινέζοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Γκουανγκντόνγκ. Σε πρόσφατη μελέτη τους υποστηρίζουν ότι το σελήνιο που εμπεριέχουν σε μεγάλη ποσότητα τα σταυρανθή λαχανικά (λάχανο, σέσκουλα, γογγύλια κ.λπ.), η μαγιά και τα μανιτάρια βελτιώνει την κλινική κατάσταση ασθενών με Αλτσχάιμερ.
Επίσης, μια διατροφή πλούσια σε σελήνιο, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί μια πρώτης τάξεως διαιτητική στρατηγική για ασθενείς με Αλτσχάιμερ, συντελεί στην ενδυνάμωση του οργανισμού ενάντια στις φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες.
Πηγή: Εφημερίδα Απογευματινή