Quantcast

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 20 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 43 ΗΜΕΡΕΣ

Τι αναφέρεται από το Reuters.

 

 

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν τη Δευτέρα τα 20 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα το πρακτορείο Reuters, με τα μισά από αυτά να έχουν καταγραφεί σε ΗΠΑ, Βραζιλία και Ινδία.

 

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνει μάλιστα πως ο κορωνοϊός έχει μολύνει τουλάχιστον τετραπλάσιο αριθμό ανθρώπων από εκείνον που προσβάλλεται κάθε χρόνο από σοβαρή μορφή γρίπης.

 

 

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού σε 43 ημέρες

 

Οι νεκροί από την ασθένεια Covid-19, την οποία προκαλεί ο κορωνοϊός, έχουν ξεπεράσει τους 728.000, είναι δηλαδή ήδη περισσότεροι από τα θύματα της γρίπης σε ετήσια βάση.

 

 

Η καταμέτρηση του πρακτορείου, που βασίζεται σε κυβερνητικά στοιχεία, δείχνει ότι η ασθένεια επιταχύνεται. Χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες προκειμένου τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια και μόλις 43 ημέρες για να διπλασιαστούν, στα 20 εκατομμύρια.

 

 

Στη Λατινική Αμερική οι περισσότερες μολύνσεις από τον κορωνοϊό

 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα επίσημα στοιχεία υποεκτιμούν τόσο τις μολύνσεις όσο και τους θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, ιδίως στις χώρες εκείνες που έχουν περιορισμένες δυνατότητες διεξαγωγής εξετάσεων.

 

 

Η πανδημία επιταχύνεται ταχύτερα στη Λατινική Αμερική, όπου μόνο τη Δευτέρα καταγράφεται το 28% των κρουσμάτων και πάνω από το 30% των θανάτων. Το Σάββατο άλλωστε, η Βραζιλία ξεπέρασε τους 100.000 θανάτους από τον κορωνοϊό.

 

 

Διχογνωμία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

 

Καθώς το πρώτο κύμα του ιού ακόμη δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή του σε ορισμένες χώρες, ενώ σε άλλες παρατηρείται αναζωπύρωση, οι κυβερνήσεις εμφανίζονται διχασμένες στην αντιμετώπιση του προβλήματος: ορισμένες επαναφέρουν τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα ενώ άλλες συνεχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

 

 

Οι ειδικοί εκτιμούν επίσης ότι το δίλημμα για το τι θα γίνει με τα σχολεία, την εργασία και την κοινωνική ζωή θα συνεχιστεί –μαζί με τους περιορισμούς– μέχρι να βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Σε όλον τον κόσμο σήμερα αναπτύσσονται περισσότερα από 150 εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, με τα 25 από αυτά να βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους.