Κορωνοϊός: Το 65% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC

Σε ποσοστό 64,8% οι συμμετέχοντες σε δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που διενεργήθηκε για το “Πρώτο Θέμα”, απάντησαν θετικά στο ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ορισμένες ομάδες πολιτών.

 

 

Και σε αυτές περιλαμβάνονται υγειονομικοί, εργαζόμενοι σε γηροκομεία, αστυνομικοί και γενικότερα όσοι έρχονται σε επαφή με ευαίσθητες ομάδες πολιτών. Στον αντίποδα, αρνητική άποψη εξέφρασε το 32,6%, ενώ το 2,6% δεν είχε άποψη.

 

Βάσει ηλικίας

Όσον αφορά τις ηλικίες, στην κατηγορία 17-44 ετών υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών τάχθηκε το  53%, οι 45-64 ετών ήταν θετικοί σε ποσοστό 64,9%, ενώ στις ηλικίες 65 ετών και άνω καταγράφηκε η μεγαλύτερη αποδοχή με 78,8%.

 

 

Με βάση τις εκλογικές προτιμήσεις

Με βάση την ψήφο τους στις εκλογές του 2019 οι πιο ένθερμοι υπέρ του μέτρου εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ με 87,3%. Ακολουθούν αυτοί της Νέας Δημοκρατίας με 76,3%, του ΚΚΕ 57,1% και του ΣΥΡΙΖΑ με 54,1%.

Αρνητικοί στην επιβολή του μέτρου καταγράφηκαν οι ψηφοφόροι μικρότερων κομμάτων (που στη δημοσκόπηση αναφέρονται ως “άλλο”), καθώς το 49,4% αντιδρά έναντι του 48,4% που επικροτεί.

 

Οι επιπτώσεις που πρέπει να έχει κάποιος ανεμβολίαστος

Τέλος στο ερώτημα που αφορά τις επιπτώσεις που θα πρέπει να υπάρχουν σε περίπτωση άρνησης εμβολιασμού, το 9,6% είναι θετικό σε απόλυση, το 45,8% θέλει απομάκρυνση από τη θέση του με μετάθεση σε άλλη υπηρεσία και το 9,2% των ερωτηθέντων θέλει να έχει μείωση μισθού.

Μόνο το 24,7% θέλει ο αρνητής να παραμείνει στη θέση του, ενώ το 10,7% δεν εξέφρασε άποψη.

Πηγή: Capital.gr