Κορωνοϊός: Την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας από την Τετάρτη εξετάζει η κυβέρνηση

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

Αν και το θέμα έχει συζητηθεί σε συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, κρίθηκε σκόπιμο να μην εφαρμοστεί από τις αρχές της βδομάδας. Ωστόσο και σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του parapolitika.gr επ αυτού αναμένονται αποφάσεις εντός της βδομάδας.

Συγκεκριμένα στην κυβέρνηση εξετάζουν να επιβάλουν το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης στην κυκλοφορία από το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης. Καθοριστικό ρόλο ως προς την τελική απόφαση αναμένεται να παίξει η εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων κατά τις δυο επόμενες μέρες.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει να υπεραμύνεται του μέτρου, αφού πιστεύει ότι η απαγόρευση στην κυκλοφορία, θα συμβάλει καθοριστικά ως προς την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι σημαίνει πρακτικά απαγόρευση των μετακινήσεων, από τη στιγμή που θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση και αυτό το μαύρο. Με βάση το νόμο θα απαγορευτούν συνολικά οι μετακινήσεις των πολιτών.

Οι μόνοι που θα εξαιρούνται θα είναι οι περιπτώσεις ατόμων που εργάζονται στον κρατικό μηχανισμό ή ενδεχομένως έχουν ειδική άδεια από κάποιον επίσημο κρατικό φορέα που να δικαιολογεί τις μετακινήσεις τους. Επίσης ελεύθερα θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα φορτηγά και τα οχήματα που μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα που είναι απαραίτητα για τον εφοδιασμό των μονάδων που θα είναι ανοικτές.

Θα επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση οι μετακινήσεις ασθενών που πρέπει να μεταβούν σε διαγνωστικά ή ιατρικά κέντρα με την επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης. Οι δυνάμεις της αστυνομίας θα περιπολούν επί 24ώρου βάσεως σε όλη την Αττική και θα ελέγχουν εξονυχιστικά τους πολίτες.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το θέμα της καθολικής απογοήτευσης στις μετακινήσεις, εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ετέθη επι τάπητος κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί αποφασίστηκε να επανεξεταστεί το πρωί της Τετάρτης. Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να μην προχωρήσει η κυβέρνηση και στην επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου

Πηγή: Parapolitika.gr