Κορωνοϊός: Ο Μακρόν δίνει 5 δις για επιπλέον έρευνες και επενδύσεις στον τομέα της υγείας

50 ΕΚΑΤ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε γενναίες αυξήσεις στην επένδυση για την υγεία στη Γαλλία, μπροστά στην πρωτόγνωρη πανδημία του κορωνοϊού.

«Η κρίση του κορωνοϊού μας θυμίζει τον ζωτικό χαρακτήρα της επιστημονικής έρευνας και την ανάγκη μαζικής επένδυσης μακροχρόνια. Αποφάσισα να αυξήσω κατά 5 δισ ευρώ την προσπάθειά μας στην έρευνα, προσπάθεια πρωτόγνωρη για την μεταπολεμική περίοδο» έγραψε σε tweet του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που βρέθηκε το Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι, όπου λαμβάνουν χώρα τεστ για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Le Figaro από τα 5 δις ευρώ, 1 δις θα δοθεί στην έρευνα για την υγεία. Ο υπουργός Έρευνας της Γαλλίας, Φρεντερίκ Βιντάλ διευκρίνισε πως η χώρα ρίχνει στη μάχη της επιστημονικής έρευνας ενάντια στον κορωνοϊό επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ανακοινώσεις του Εμανουέλ Μακρόν έρχονται την ώρα που η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή αύξηση των κρουσμάτων, την Τετάρτη οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού έφτασαν τους 264.

Επιπλέον, την Τρίτη, η Κομισιόν με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ενθαρρυντικά νέα από το μέτωπο της έρευνας για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, ενώ πληθαίνουν οι φωνές για φαρμακευτικές αγωγές (που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία του Έμπολα και του HIV), οι οποίες φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα θετική επίδραση στην ασθένεια του Covid-19.