Κορωνοϊός: 11 τόνοι υγειονομικού υλικού στην Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΔΩΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ 

Το υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, θα διατεθεί άμεσα στις ιατρικές μονάδες της χώρας για την ενίσχυση των αναγκών στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Υγειονομικό υλικό που δώρισαν στην Ελλάδα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έφθασε το βράδυ της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, το υλικό πρόκειται να διατεθεί άμεσα στις ιατρικές μονάδες της χώρας για την ενίσχυση των αναγκών στη μάχη κατά του κορονοϊού.

 

Το σχεδόν 11 τόνων ιατρικό υλικό – το οποίο μεταφέρθηκε με ειδική πτήση της Etihad Airways – περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ειδικές φόρμες ιατρικής προστασίας, ιατρικά γάντια, καλύμματα ιατρικών παπουτσιών και απολυμαντικά.

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε προσωπικά τον σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, διάδοχο του Αμπού Ντάμπι και αναπληρωτή Ανώτατο διοικητή των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων, και τον σεΐχη Ταχνούν Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΑΕ.

«Οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με τα ΗΑΕ αποδεικνύονται πολύτιμες, αυτές τις δύσκολες ώρες, και ήδη βρίσκουν έκφραση με την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται, ιδίως με την αποστολή πολύτιμου υγειονομικού υλικού», είπε ο πρωθυπουργός.