Ιαπωνία: Νέο lockdown στο Τόκιο

ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Έκκληση να μείνουν στο σπίτι οι πολίτες απηύθυνε η Ιαπωνία.

 

Η κυβερνήτης του Τόκιο κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους την παραμονή ενός μεγάλου Σαββατοκύριακου στην Ιαπωνία, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφει σημαντική αύξηση.

 

Το επίπεδο συναγερμού στο Τόκιο είναι στον μέγιστο βαθμό και οι ειδικοί προειδοποιούν για το γεγονός ότι οι λοιμώξεις από τον κορωνοϊό δείχνουν να εξαπλώνονται γρήγορα και ευρύτατα. Τα νέα κρούσματα πλήττουν όχι μόνο τους νεαρούς ενήλικες αλλά και ηλικιωμένους, προειδοποίησε η Γιουρίκο Κόικε.

 

«Ζητώ από τους κατοίκους του Τόκιο να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις εξόδους, κυρίως οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι των οποίων η υγεία είναι ήδη εύθραυστη», ανακοίνωσε η κυβερνήτης ακριβώς πριν από ένα τετραήμερο Σαββατοκύριακο στη χώρα λόγω των δύο συνεχόμενων αργιών, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 

Το Τόκιο κατέγραψε ρεκόρ 293 νέων ημερήσιων κρουσμάτων

 

Το Τόκιο κατέγραψε απόλυτο ρεκόρ 293 νέων ημερήσιων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα και το όριο των 200 κρουσμάτων ξεπεράστηκε επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα, οι Αρχές ανακοίνωσαν 238 νέα κρούσματα.

 

Οι νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό έγιναν μέσα σε εστιατόρια και θέατρα και όχι πλέον μόνο στις συνοικίες της νυχτερινής ζωής, όπως συνέβαινε τις τελευταίες εβδομάδες. Εστίες εντοπίστηκαν επίσης μέσα σε εταιρείες και σχολεία.

 

Περισσότεροι από 26.000 νεκροί στην Ιαπωνία

Τα νέα ημερήσια κρούσματα ανήλθαν επίσης σε αριθμό-ρεκόρ (120) σήμερα στην Οζάκα, τη μεγαλύτερη πόλη της δυτικής Ιαπωνίας. Το αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας μετρά λίγο περισσότερα από 26.300 κρούσματα, από τα οποία χίλια ήταν θανατηφόρα από τότε που η Covid-19 ταυτοποιήθηκε στη χώρα για πρώτη φορά στα μέσα Ιανουαρίου.

 

Παρότι η έκταση της πανδημίας στην Ιαπωνία είναι σαφώς χαμηλότερη σε σχέση με άλλες χώρες, οι Ιάπωνες ειδικοί προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση θα αυξηθεί σταδιακά και ότι το ιατρικό προσωπικό είναι εξαντλημένο αλλά και αποκαρδιωμένο λόγω των χαμηλών αποδοχών.

 

Ενώπιον την επανεμφάνισης των λοιμώξεων στο Τόκιο, η ιαπωνική κυβέρνηση απέκλεισε πρόσφατα την περιφέρεια της πρωτεύουσας από ένα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού στη χώρα το φετινό καλοκαίρι.