Γαλλία: Αυξήθηκαν οι νεκροί 299 θύματα σε μια ημέρα – Παρατείνεται για δυο εβδομάδες η καραντίνα

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Η καραντίνα στη Γαλλία θα παραταθεί για δυο εβδομάδες, μέχρι τις 15 Απριλίου, τόνισε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ – Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από κοροναϊό στη Γαλλία.

Αυτό αποφασίσθηκε λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού που πλήττει και τη Γαλλία με βαρύ απολογισμό μέχρι τώρα πάνω από 1.500 νεκρούς.

«Μετά από αυτές τις πρώτες 10 ημέρες περιορισμού, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή αυτού του επιδημικού κύματος. Έχει κατακλύσει την ανατολική Γαλλία και τώρα φτάνει στην περιοχή του Παρισιού και στη βόρεια Γαλλία», εξήγησε ο Φιλίπ.

Για τον λόγο αυτό, τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που θα έληγαν την επόμενη Τρίτη θα παραταθούν για δύο ακόμη εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το μέτρο θα παραταθεί ξανά αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο λόγω της κατάστασης.

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από κοροναϊό στη Γαλλία.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ζερόμ Σάλομον, 299 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στη Γαλλία από κοροναϊό. Συνολικά, οι νεκροί στη χώρα είναι 1.995.

Η Γαλλία είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα που καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σήμερα, μετά την Ιταλία και την Ισπανία.

Παράλληλα, 15.732 άτομα νοσηλεύονται, εκ των οποίων τα 3.787 βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση.

Περίπου 5.700 άτομα ιάθηκαν και πήραν εξιτήριο, όπως μεταδίδει το BFMTV.