Τι χρειαζόμαστε για τη μηλόπιτα:
Τρία μήλα, δυό αυγά, 50 γρ. ζάχαρη, μισό κουταλάκι αλάτι, δύο βανίλιες, 50 γρ. λάδι, 50γρ. γάλα, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, η αλλιώς αλεύρι απλό μ ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Αρχικά ετοιμάζουμε τα μήλα, τα πλένουμε και δεν βγάζουμε την φλούδα, τα κόβουμε στη μέση και καθαρίζουμε μόνο τα σκληρά μέρη, μετά τα κόβουμε λεπτές λεπτές φέτες μισοφέγγαρα και τις ραντίζουμε με μισό λεμόνι.
Μετά βάζουμε σ ένα λεκανάκι τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια και τα χτυπάμε με το σύρμα λίγα λεπτά, αμέσως μετά βάζουμε το λάδι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα ελαφρά.
Μετά σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.
Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ξεκινάμε από πάνω σειρά σειρά να βάζουμε τα μήλα που έχουμε κόψει λεπτά μισοφέγγαρα, στο δικό μου ταψάκι είναι τρεις οι σειρές, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 170° για τρία τέταρτα της ώρας και ανάλογα με τον φούρνο σας φυσικά.
Όταν βγάλουμε την μηλόπιτα περιμένουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε λίγη άχνη ζάχαρη.
Συνοδεύει υπέροχα τον καφέ ή το τσάι μας.