ΕΕ: Η Johnson & Johnson δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τα εμβόλια

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι παρτίδες του Johnson & Johnson που στάλθηκαν στην Ευρώπη, δεν θα χρησιμοποιηθούν προληπτικά.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι παρτίδες του εμβολίου Johnson & Johnson που στάλθηκαν στην Ευρώπη, δεν θα χρησιμοποιηθούν προληπτικά.

 

 

Ανακοίνωση EMA:

Ο EMA αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι 17 εκατομμύρια δόσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν στην Ενωση.

«Επειτα από την απαγόρευση χορήγησης των παρτίδων αυτών, η εταιρεία δεν αναμένεται να είναι σε θέση να προμηθεύσει 55 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος αυτού του τριμήνου», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει παραγγείλει συνολικά 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της J&J, 55 εκατομμύρια από τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Η εταιρεία έχει προμηθεύσει μέχρι στιγμής περί τα 12 εκατομμύρια δόσεις.

«Η Johnson & Johnson παραμένει δεσμευμένη για την παράδοση 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Νορβηγία και την Ισλανδία και θα συνεχίσει να ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη εγκαίρως καθώς θα αναπροσαρμόζει τους χρόνους παράδοσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της εκπρόσωπος της J&J.