Την άρση των περιορισμών στην κολύμβηση για τις περιπτώσεις πολιτών με σοβαρά προβλήματα υγείας (παιδιά με αυτισμό, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή σε φάση αποκατάστασης, κ.α.), που χρήζουν είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το θαλάσσιο λουτρό, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.
Επισημαίνεται επίσης ότι οι πολίτες οφείλουν να κατέχουν και να επιδεικνύουν το σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό, με συνημμένη γνωμάτευση του ιατρού τους.
«Πυρετός» επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο ενόψει του Πάσχα, με τους αρμόδιους να εξετάζουν τη λήψη αυστηρότερων μέτρων από το Μεγάλο Σάββατο για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις των πολιτών και κατ’ επέκταση η διασπορά του κορωνοϊού στον ελληνικό πληθυσμό.
Η καμπύλη του ιού στην Ελλάδα διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα, με τους ειδικούς να εκφράζουν συγκρατημένα την αισιοδοξία τους για την «επόμενη ημέρα».
Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται πως ανησυχούν για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και της Κυριακής του Πάσχα, προειδοποιώντας ότι τραπέζια, σουβλίσματα και εορτασμοί θα μπορούσαν να «γκρεμίσουν» όλη την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Έτσι, το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων για κάποιες ώρες τόσο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου όσο και την Κυριακή του Πάσχα.
Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταφέρει να αποτρέψει τις μετακινήσεις των πολιτών προς τα σπίτια φίλων και συγγενών για το παραδοσιακό σούβλισμα.
Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Στέλιος Πέτσας διαμήνυσαν χθες –και μάλιστα για πολλοστή φορά- πως το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό.
Πρόκειται για μια θέση που εκφράζουν εδώ και αρκετές ημέρες και οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και υπουργοί της κυβέρνησης.