«Αγγίζουν» τους 300 οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό

ΤΟ 50% ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Τους 300 πλησιάζουν οι νοσηλευομένων με Covid-19 στα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας, αφού χθες σύμφωνα με τη σχετική καταγραφή, νοσηλεύονταν στα νοσηλευτικά ιδρύματα 292 ασθενείς, εκ των οποίων οι 44 ήταν διασωληνωμένοι.

Σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 43 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, εκ των οποίων σχεδόν οι μισές στον «Ευαγγελισμό», ανάμεσά τους και ο 25χρονος ασθενής, ο οποίος πήγε μόνος του στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί αμέσως

Την περασμένη Τρίτη, στα νοσοκομεία ο αριθμός των ασθενών ήταν 238, ενώ έναν μήνα νωρίτερα, στις 6 Αυγούστου, οι ασθενείς με Covid-19 στα νοσοκομεία ήταν μόλις 72, γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε τέσσερις εβδομάδες ο αριθμός τους υπερ-τετραπλασιάστηκε.

Οι διασωληνωμένοι στις αρχές Αυγούστου ήταν 14, ενώ πλέον έχουν φθάσει τους 44. Οι 29 από αυτούς ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 65 χρόνων και άνω, οι 12 είναι ηλικίας 40-64 χρόνων και ένας ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18 -39 χρόνων.

Το 50% των νοσηλευομένων βρίσκεται στην Αττική, ενώ 85 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στην οποία όπως φαίνεται ανακόπηκε η μεγάλη εξάπλωση του ιού με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων τον περασμένο μήνα. 

Στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονταν μέχρι και χθες 11 ασθενείς, 12 βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και 9 ασθενείς σε εκείνο των Ιωαννίνων.