Έλον Μάσκ: Κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ ζήτησε την αναστολή 250.000 λογαριασμών στο Twitter

«Συμπεριλαμβάνονται δημοσιογράφοι και Καναδοί αξιωματούχοι»

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε πως κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ απαίτησε από το Twitter να μπλοκάρει σχεδόν 250.000 λογαριασμούς χρηστών.

«Μια αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία ζήτησε την αναστολή 250.000 λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και καναδών αξιωματούχων», έγραψε ο Μασκ σε ένα σχόλιο στον δημοσιογράφο Ματ Ταίμπι, ο οποίος δημοσίευσε σχετική έρευνα.

Στο ρεπορτάζ του, ο Ταίμπι έκανε λόγο για αυξανόμενη και συνεχόμενη πίεση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προς το Twitter, να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να «κυνηγήσει» τη ρωσική ανάμειξη στην πλατφόρμα.

Η έκθεση περιλάμβανε λογαριασμούς που ακολουθούσαν «δύο ή περισσότερους» λογαριασμούς κινεζικής διπλωματίας. Φέρεται να κατέληξαν σε μια λίστα «σχεδόν 250.000» ονομάτων και περιελάμβαναν Καναδούς αξιωματούχους και έναν λογαριασμό του CNN, έγραψε ο Ταίμπι σε ένα tweet, αναφερόμενος στη λίστα του Global Engagement Center, το οποίο χαρακτήρισε «έναν νεοσύστατο αναλυτικό/κατασκοπευτικό βραχίονα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Το γραφείο του Δημοκρατικού βουλευτή Adam Schiff, ο οποίος εκπροσωπεί την Καλιφόρνια, ζήτησε από το Twitter να αναστείλει ορισμένους λογαριασμούς. Ο Ταίμπι είπε επίσης ότι το Twitter «έλαβε μια εκπληκτική ποικιλία αιτημάτων από αξιωματούχους που ζητούσαν να μπλοκαριστούν άτομα που δεν τους άρεσαν».

ELON_MASK_FOTO

Τον Νοέμβριο του 2020, το γραφείο του Schiff ζήτησε να ληφθούν μέτρα για «υποτιθέμενη παρενόχληση από συνωμοσιολόγους του QAnon» εναντίον του προσωπικού του Schiff, συμπεριλαμβανομένου του βοηθού Sean Misko.

«Αφαιρέστε όλο το περιεχόμενο σχετικά με τον κ. Misko και το υπόλοιπο προσωπικό της Επιτροπής συμπεριλαμβανομένων αποσπασμάτων, retweets και τις αντιδράσεων σε αυτό το περιεχόμενο». Παράλληλα ζητούσε «να αναστείλει πολλούς λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των @GregRubini και @paulsperry, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα προωθήσει ψευδείς συνωμοσιολογίες του QAnon».

Τα πρώτα “Twitter Files”, όπως ονομάστηκαν οι αποκαλύψεις, ήρθαν στο φως στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ο Ταίμπι δημοσίευσε πολλαπλά tweets με επίκεντρο τις συζητήσεις μεταξύ του προσωπικού της εταιρείας, σχετικά με τη λογοκρισία μιας ιστορίας για έναν φορητό υπολογιστή που ανήκε στον γιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ.

Η ενδέκατη σειρά των “Twitter Files” την Τρίτη αποκάλυψε ότι το Twitter προσπαθούσε επίσης να μειώσει τον αριθμό των οργανισμών με πρόσβαση στον επικεφαλής του “Trust and Safety”, Γιόελ Ροθ.

«Αν αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και το DHS, μόλις τους δώσουμε μια άμεση επαφή με τον Γιόελ, θα θέλουν να επιστρέφουν σε αυτόν ξανά και ξανά», δήλωσε ο διευθυντής πολιτικής Κάρλος Μόνχε, σύμφωνα με ένα άλλο tweet.