ΕΕΣ: Συνάντηση με εκπροσώπους της πρεσβείας των ΗΑΕ

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ενίσχυση των προσφύγων στη Ριτσώνα και στο Καρά Τεπέ

Την Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ), Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) με στόχο την ενίσχυση των προσφύγων στις Δομές της Ριτσώνας και του Καρά Τεπέ, όπου ο Ε.Ε.Σ. δραστηριοποιείται ενεργά από την έναρξη της λειτουργίας τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκειά της, η αντιπροσωπία της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, αποτελούμενη από την κα Shaikha Alshehhi, Επικεφαλής του Τμήματος Υποστήριξης Υπηρεσιών, Προξενικών Υπηρεσιών & Υποθέσεων Πολιτών, τον Captain Saeed Mubarak Aldhaheri, Ακόλουθο του Γραφείου Άμυνας και την οικονομική αναλύτρια της Πρεσβείας κα Ζαφειρία Λιόλιου, ανέλυσε το πλάνο «Warm Winter 2023», το οποίο σχεδιάζει να υλοποιήσει η Ερυθρά Ημισέληνος των Η.Α.Ε. σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Αθήνα), προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες χειμερινές ανάγκες των προσφύγων, ζητώντας τη συνδρομή του Ε.Ε.Σ για την επιτυχή ολοκλήρωση του εν λόγω εγχειρήματος.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ Dr. Αντώνιος Αυγερινός, αφού επισήμανε την εξαίρετη έως τώρα συνεργασία του Ε.Ε.Σ. με την Πρεσβεία των ΗΑΕ και την Ερυθρά Ημισέληνο της χώρας, διαβεβαίωσε ότι ο Ε.Ε.Σ. θα σταθεί αρωγός σε κάθε δράση και ενέργεια που αποσκοπεί στη βελτίωση της διαβίωσης των ευάλωτων συνανθρώπων μας.