Το εκλογικό σενάριο του Μαΐου, η επιστολή Σταϊκούρα στους τραπεζίτες και η επένδυση της Goldman Sachs στη Χαλκιδική που σκάλωσε

Ο πρωθυπουργός άνοιξε εκλογικό παράθυρο και για τον Μάιο, λένε όσοι προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν τη σχετική αναφορά

Μια (ακόμη) χαμένη μάχη στη Βουλή
-Παρακολούθησα χθες την αντιπαράθεση που είχαν οι Μητσοτάκης και Τσίπρας στη Βουλή και δεν σας κρύβω ότι δεν δυσκολεύθηκα να ξεχωρίσω τον νικητή. Ήταν ο πρόεδρος Κυριάκος, ο οποίος προσήλθε στο Κοινοβούλιο, καλά διαβασμένος, με επιχειρήματα και στόχους. Από την άλλη ο αρχηγός Αλέξης, για μια ακόμη φορά έδειξε να έχει χάσει τα πλεονεκτήματα που διέθετε ακόμη και σε επίπεδο ρητορικής. Πλέον ο πολιτικός λόγος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πάσχει από επιχείρημα, ενώ δεν διαθέτει δια ταύτα.

Το εκλογικό σενάριο του Μαΐου
-Η αναφορά του προέδρου Μητσοτάκη σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή, ήρθε να περιπλέξει (αν όχι να μπερδέψει) ακόμη περισσότερο τους βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ., που ετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες στις 9 Απριλίου. Ο πρωθυπουργός άνοιξε εκλογικό παράθυρο και για τον Μάιο, λένε όσοι προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν τη σχετική αναφορά. Μάλιστα, αυτοί που γνωρίζουν πώς σκέφτεται ο πρόεδρος Κυριάκος, συνδέουν την ενδεχόμενη αλλαγή στάσης, με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία. Απολύτως λογικό αφού από τη Δευτέρα τα ξημερώματα στην εκλογική άσκηση, έχει αφαιρεθεί ο παράγοντας Ερντογάν. Οπότε η όποια απόφαση λάβει ο πρωθυπουργός, θα ληφθεί αποκλειστικά και μόνο με ελληνοκεντρικά κριτήρια.

Έπιασε δουλειά ο Λιβάνιος στην Πειραιώς

-Με το που έπιασε δουλειά στην Πειραιώς (εκεί βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ.) ο υφυπουργός Λιβάνιος, σχεδόν αυτόματα (!) άρχισε ν΄ αλλάζει το κλίμα προς το καλύτερο, με τους περισσότερους να καταλαβαίνουν τι ακριβώς πρέπει να «θεραπεύσουν». Βλέπετε ο έμπειρος στην ανάλυση των ερευνών κοινής γνώμης κυβερνητικός αξιωματούχος, ήδη έχει μια πρώτη (σφαιρική) εικόνα σε σχέση με τις προβληματικές για το κυβερνών κόμμα περιοχές. Πάντως από τις δημοσκοπήσεις που «βλέπει» ο Λιβάνιος, έχει αρχίσει να εκτιμά ότι η Ν.Δ. μπορεί κάλλιστα στην πρώτη κάλπη να ξεπεράσει και το 35% με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στην περιοχή του 26-28%. Αυτός που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού (πλέον) να έχει μεγάλο πρόβλημα είναι ο πρόεδρος Ανδρουλάκης, που κινείται σταθερά κάτω από το 10%.

 

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr