Καμπανάκι από τον Βρετανό πρωθυπουργό.
«Κρίσιμης σημασίας να μην επαναλάβουμε το λάθος της τελευταίας κρίσης του 2008, οπότε η ανάκαμψη ήταν άνιση», διεμήνυσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, στο πλαίσιο των εργασίών της Συνόδου G7, στην Κορνουάλη.
«Η πανδημία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μόνιμη ουλή. Μπορεί να εδραιωθούν οι ανισότητες», προσέθεσε ακόμη ο Τζόνσον.
Εστιάζοντας στη μετά την πανδημία περίοδο, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ισχυρό δίκτυ οικονομικής ασφάλειας.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα πρέπει να κλείσει η ψαλίδα των φυλετικών ανισοτήτων και να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες ενόσω η διεθνής κοινότητα συνέρχεται από την υγειονομική κρίση.
Οι δηλώσεις του Τζόνσον έγιναν κατά την υποδοχή των Τζο Μπάιντεν, Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν για την G7.
Στις τοποθετήσεις του, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης εστίασε στην επούλωση των ανισοτήτων που δημιούργησε η πανδημία.
Η οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, η ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος σε όλο τον κόσμο, αλλά και τα σχέδια για ένα παγκόσμιο φορολογικό καθεστώς είναι ορισμένα από τα βασικά θέματα που θα συζητήσουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των G7. Στη σύνοδο της G7 συμμετέχουν η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ.
Είναι η πρώτη διεθνής σύνοδος για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει δεσμευθεί να ακολουθήσει τον δρόμο της πολυμέρειας έπειτα από χρόνια απομόνωσης των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. Πρώτη φορά συμμετέχουν στη σύνοδο των G7 και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα και ο Ιταλός ομόλογός του Μάριο Ντράγκι. Αντιθέτως, θα είναι η τελευταία για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ καθώς μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου έχει ανακοινώσει ότι αναχωρεί από την πολιτική σκηνή.