«Γιορτή» στον Λυκαβηττό – Ανοίγει 15 Σεπτεμβρίου το ιστορικό υπαίθριο θέατρο

Αναβαθμισμένο από τον Δήμο Αθηναίων, με μεγάλες συναυλίες

Έπειτα από 15 χρόνια «σιωπής», ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της Αθήνας, το υπαίθριο θέατρο Λυκαβηττού, επιστρέφει στην πόλη πλήρως αναμορφωμένο και αναβαθμισμένο από τον Δήμο Αθηναίων.

Κάπως έτσι, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού περνάει πλέον σε μια νέα εποχή, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και διατηρώντας πάντα ως βάση την ιδέα του πρωτοπόρου αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: «Έφτασε η στιγμή να ανέβουμε ξανά στον αγαπημένο μας λόφο. Το πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων δίνει την ευκαιρία στους πιο παλιούς να θυμηθούν τις μοναδικές νύχτες που έζησαν στο θέατρο του Λυκαβηττού και στους πιο νέους να χτίσουν τις δικές τους αναμνήσεις και εμπειρίες, στο πιο “μαγικό μπαλκόνι” της Αθήνας». Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή του θεάτρου, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει -ύστερα από 45 ολόκληρα χρόνια- μια ανθολογία του ανεκτίμητου έργου του στην πρώτη μεγάλη «Γιορτή στον Λυκαβηττό»!

Με αναμνήσεις από τις θρυλικές συναυλίες τους στο Θέατρο Λυκαβηττού, οι Πυξ Λαξ ανεβαίνουν στον λόφο που πάντα τους ταίριαζε το Σάββατο 16 και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, για δύο βραδιές γεμάτες διαχρονικές επιτυχίες. Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου η επιτυχημένη περιοδεία του Κωνσταντίνου Αργυρού «Elpida Tour» σε Ελλάδα και Κύπρο κορυφώνεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, ενώ το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Μαζωνάκης γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας του στη δισκογραφία, και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ακολουθεί ο Γιάννης Πλούταρχος.

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ο Λουκιανός Κηλαηδόνης «συναντιέται» ξανά με το αγαπημένο του θέατρο, σε ένα μοναδικό μουσικό θέαμα-αφιέρωμα από τον Δήμο Αθηναίων με τίτλο «Σ’ ευχαριστώ, Λουκιανέ», στο οποίο θα συμμετάσχουν οι Θέμης Ανδρεάδης, Σπύρος Γραμμένος, Δώρος Δημοσθένους, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Μαρία Κηλαηδόνη, Νάντια Κοντογεώργη, Πάνος Μουζουράκης, Πέννυ Μπαλτατζή, Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μανώλης Φάμελλος.

Η Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα ακολουθούν τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου πάνω «Σ’ ένα κύμα του Νότου» για ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι σε παραδοσιακά, έντεχνα, ρεμπέτικα και σύγχρονα τραγούδια, αλλά και λαϊκά με τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου.

*Γιώργος Βαϊλάκης/Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή την Τρίτη 29 Αυγούστου