Η Ακρόπολη φωτίζεται με τα χρώματα της UNICEF

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Μία διαφορετική όψη της Ακροπόλης θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι Αθηναίοι αφού το ιστορικό μνημείο θα φωταγωγηθεί με μπλε φως για να τιμήσει την UNICEF.

 

Στις 20 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει στον εορτασμό της επετείου, αναγνωρίζοντας το έργο της UNICEF. Έτσι αύριο, 20 Νοεμβρίου 2019, η Ακρόπολη να φωτιστεί με μπλε χρώμα, το οποίο είναι το επίσημο χρώμα του οργανισμού.Ο εορτασμός ξεκίνησε ήδη από σήμερα και ο κόμσος του Instagram δεν έχασε την ευκαιρία να το απαθανατίσει.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ζούμε στην πιο όμορφη Πόλη!!! #athens #acropolis #unicef #nofilterneeded

A post shared by Constantina Soldatou (@const_sol) on

 

 

Στην επέτειο, φωταγωγημένα με μπλε χρώμα, συμμετέχουν μνημεία και σημαντικά κτήρια σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πύργος της Σαγκάης στην Κίνα, το Πάνθεον στην Γαλλία, η Πέτρα στην Ιορδανία. Στον περσινό εορτασμό, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Όπερα του Σίδνεϊ, η Αψίδα του Θριάμβου ο Πύργος στο Παρίσι, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και το Ολυμπιακό Κέντρο Κολύμβησης στο Πεκίνο και άλλα προβεβλημένα διεθνώς μνημεία. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blue Acropolis #blueacropolis #parthenon #acropolis #lightshow #flygreecedrone

A post shared by Alexis Alexiou (@alexiosalexiou) on

 

(κεντρική φωτογραφία από το Instagram του χρήστη @alexiosalexiou)