Για προσπάθεια της Ελλάδας να κλέψει τις «γεύσεις» της τουρκικής κουζίνας κάνει λόγο η τουρκική ιστοσελίδα ekonomi.haber7.com.
Τι αναφέρεται στο σχετικό άρθρο
«Μετά τον μπακλαβά και το ντονέρ, το simit (κουλούρι) προστέθηκε στην προσπάθεια της Ελλάδας να αγκαλιάσει τις γεύσεις της τουρκικής κουζίνας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.
Μάλιστα, με προκλητικό τόνο γίνεται λόγος για επίμονη προσπάθεια της Ελλάδας, εδώ και χρόνια, να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια κλοπής των «τουρκικών» εδεσμάτων όπως ο μπακλαβάς, το ντονέρ, το κεμπάπ και το κοκορέτσι σημειώνοντας πως τώρα θέλει να υιοθετήσει και το στρογγυλό σνακ το οποίο κρατά από τους αιώνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Το άρθρο της τουρκικής ιστοσελίδας καταπιάνεται από ένα ελληνικό ενημερωτικό πόρταλ, το οποίο μιλά τα για «Το πιο φρέσκο και πιο τραγανό κουλούρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας προσπαθεί να διεκδικήσει το κουλούρι με σουσάμι.
«Το σιμίτι (κουλούρι), που είναι υπέροχο στην απλότητά του, είναι μια από τις πιο ριζωμένες διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Είναι εύκολο, φθηνό και χορταστικό. Η μυρωδιά του ψητού σουσαμιού είναι χαλαρωτική», σημειώνει το άρθρο.