Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις δύο χριστουγεννιάτικες φάτνες που έχουν μέσα ζωντανά ζώα – Δεν αλλάζει γνώμη ο Μπέος

Mετά από την καταγγελία που έκανε η φιλοζωική MKO A promise to animals, η οποία εδρεύει στην Αθήνα

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε χθες η Εισαγγελία Βόλου για τα ζωάκια στις φάτνες του Δήμου, μετά από την καταγγελία που έκανε η φιλοζωική MKO A promise to animals, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.

 

Συγκεκριμένα η φιλοζωική οργάνωση κατήγγειλε πως τα ζωάκια υφίστανται κακοποίηση όντας εκτεθειμένα στην φάτνη, έχουν περιορισμένο χώρο να κινηθούν, ενώ υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα της κτηνιατρικής τους περίθαλψης.

 

Την προκαταρκτική έρευνα διενεργεί το Α.Τ. Βόλου, ενώ τα αποτελέσματα της αναμένονται άμεσα.

Την ίδια ώρα αυτοψία στον χώρο που στεγάζεται η φάτνη στην πλατεία Αγ. Νικολάου έκανε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ακολούθως έκανε την εξής δήλωση:

“Οι φάτνες θα συνεχίσουν να λειτουργούν στην πόλη μας γιατί δίνουν χαρά στα μικρά παιδιά που τρέχουν να δουν τα ζωάκια και να τα απολαύσουν.

Όλα γίνονται με βάση τη νομιμότητα και με ιδιαίτερη φροντίδα για τα ζώα, φαγητό, νερό, καθαριότητα.

Ασχοληθείτε οι δήθεν φιλόζωοι με τα σοβαρά προβλήματα του κόσμου και μην επιχειρείτε να αμαυρώσετε το γιορτινό κλίμα που απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας και το έχουμε όλοι ανάγκη.”