Θα περάσει την Πισπιρίγκου από…σαράντα μηνύματα – Ο Δασκαλάκης φέρνει στο δικαστήριο τα «καυτά» SMS της Πισπιρίγκου με τη χαρτορίχτρα

«Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης, είναι και θα είναι παρών στη διαδικασία και περιμένει με ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις στο δικαστήριο», ανέφερε στο Star ο δικηγόρος του, Δημήτρης Γεωργακόπουλος

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια της πολύκροτης δίκης. Σήμερα στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβει και πάλι γιατρός από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ενώ καθοριστική για τη διαδικασία θεωρείται η ημέρα κατά την οποία θα αναγνωστούν στο ακροατήριο έγγραφα και μηνύματα.

Μεταξύ αυτών, είναι και τα σαράντα μηνύματα που φέρεται να είχε ανταλλάξει η 34χρονη κατηγορούμενη με επιστήθια φίλη της. Σε ένα από αυτά είχε αναφερθεί ο Μάνος Δασκαλάκης, λέγοντας πως λίγες μόνο ημέρες μετά την κηδεία της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αποκαλύψει στη φίλη της ότι χαρτορίχτρα την είχε συμβουλεύσει να «κλέψει» το σπέρμα του για να του κάνει μάγια, ώστε να επιστρέψει σε εκείνη. «Έχουμε διάφορα έγγραφα, μεταξύ των μηνυμάτων και άλλα. Αλλά ιδίως τα μηνύματα θα προσκομίσουμε, τα οποία ενδεχομένως να διαφωτίσουν το δικαστήριο σε ορισμένες πτυχές της υπόθεσης.

Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης, είναι και θα είναι παρών στη διαδικασία και περιμένει με ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις στο δικαστήριο», ανέφερε στο Star ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος. Ένα από τα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη της κατηγορούμενης αφορούσε επικοινωνία της με μια χαρτορίχτρα στην Πάτρα. Το μήνυμα είχε σταλεί μία ημέρα μετά την απόφαση του Μάνου Δασκαλάκη να φύγει από το σπίτι, στις 15 Ιανουαρίου. Η κατηγορούμενη ενημέρωσε τη χαρτορίχτρα ότι ο σύζυγός της «έχει μαζέψει τα πράγματά του».

Mε εντάσεις και αμφισβητήσεις καταθέσεων συνεχίστηκε την Παρασκευή η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη φερόμενη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η παιδίατρος του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, η οποία είχε εξετάσει πρώτη το κορισάκι όταν εισήχθη με «σπασμούς» στο νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2021.

Η παιδίατρος Μένια Γράψα επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πως σε καμία εξέταση από αυτές στις οποίες υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα δεν είχε αυξημένη τιμή, ώστε να δικαιολογούνται οι «σπασμοί» που εκδήλωνε, σύμφωνα με τη μητέρα της. Η μάρτυρας ξεκαθάρισε πως η ίδια δεν γνώριζε «το ιστορικό της οικογένειας» που είχε χάσει ήδη δύο παιδιά, αλλά από την αρχή δεν πείσθηκε από τον ισχυρισμό της 34χρονης ότι το παιδάκι εκδήλωνε «σπασμούς».

Αρχίζοντας την κατάθεση της, η κυρία Γράψα περιέγραψε ότι ήταν η πρώτη γιατρός που εξέτασε την 9χρονη στις 09.30 το πρωί. «Με είχε ενημερώσει η μητέρα ότι έκανε σπασμούς. Πολλοί γονείς έρχονται έχοντας κάνει διάγνωση από μόνοι τους. Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και ότι μετά το παιδί άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και πως παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της μαμάς του», είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι αυτή η περιγραφή δεν την έπεισε ότι πρόκειται για σπασμούς, αλλά πιθανολόγησε δηλητηρίαση από χάπια.

Πρόεδρος: Στην κατάθεσή σας στην ανακρίτρια λέτε ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 05.30 και εσείς είδατε το παιδί στις 9.30. Ρωτήσατε τη μητέρα γιατί ήρθαν στις 9;

Μάρτυρας: Όχι. Οι σπασμοί τρομοκρατούν τους γονείς, ακόμη και μας τους γιατρούς.

Πρόεδρος: Ένας έντονος εφιάλτης μπορεί να δημιουργήσει τέτοια αντίδραση σωματική;

Μάρτυρας: Ναι, εκεί πήγε και το μυαλό μου. Σκέφτηκα ότι μπορεί να βίωσε έναν τρόμο, αλλά η μαμά επέμενε για σπασμούς.

Η παιδίατρος τόνισε πως οι εξετάσεις του παιδιού ήταν φυσιολογικές. «Οι σφίξεις του παιδιού, το οξυγόνο του και η θερμοκρασία του ήταν φυσιολογικά. Η μητέρα μάς είπε για σπασμούς. Μας είπε ότι τα ματάκια της ήταν ανοιχτά και ότι της είπε ‘‘μαμά, τρέμω, δεν μπορώ να σταματήσω’’. Πυρετό δεν είχε και σκέφτηκα κάποια δηλητηρίαση από φάρμακο. Ρώτησα αν υπήρχαν χάπια στο σπίτι και μου είπε ναι, αντιεπιληπτικά, γιατί είχε κάποιο ισχαιμικό», ανέφερε η παιδίατρος.

«Ψευδομάρτυρας»

Αυτή η φράση της πυροδότησε την έκρηξη του Αλέξη Κούγια, ο οποίος τη χαρακτήρισε ψευδομάρτυρα, που επιχειρεί να κατασκευάσει μια ψεύτικη εικόνα, ενώ τόνισε πως η κατηγορούμενη της είχε πει ότι στο σπίτι υπήρχαν αντικαταθλιπτικά χάπια και όχι αντιεπιληπτικά.

Κούγιας: Δίνει ψευδή κατάθεση και επιφυλασσόμεθα να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της κατηγορουμένης. Είναι ψευδομάρτυρας και προκατειλημμένη! Είδατε ένα παιδί δασκαλεμένο να μην απαντάει;

Μάρτυρας: Όχι, κανείς από τους γιατρούς δεν μπορεί να σκεφθεί κάτι τέτοιο…

Λίγο αργότερα, όταν η μάρτυρας ζαλίστηκε και ζήτησε να καθίσει σε καρέκλα για να συνεχιστεί η εξέτασή της, ο Αλέξης Κούγιας, απευθυνόμενος σε εκείνη, είπε: «Εδώ δεν είναι καφενείο, μην έχετε το πόδι σταυροπόδι». Η πρόεδρος του δικαστηρίου σχολίασε ότι το ίδιο ισχύει και για την κατηγορούμενη, με τον δικηγόρο να απαντά πως «είναι ανόητη αν το κάνει». Τότε, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε συγγνώμη, αλλά απέδωσε τη στάση του σώματός της σε πρόβλημα υγείας, δείχνοντας το πόδι της, ενώ λίγα λεπτά αργότερα δεν αισθάνθηκε καλά και ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα συνοδεία αστυνομικών.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 24/2