Μελίνα Παρασκάκη: Αναβιώνει η τραγωδία με την αδικοχαμένη 4χρονη – Σήμερα αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση του θάνατού της

Ο Άρειος Πάγοςθα αποφασίσει αν θα διεξαχθεί δίκη σε δεύτερο βαθμό ή αν θα παραμείνει η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου

Eντός της ημέρας θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος αν θα γίνει δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη μικρή Μελίνα Παρασκάκη, που πέθανε μετά από επέμβαση ρουτίνας στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Μελίνα πέθανε στο Βενιζέλειο στις 27 Δεκεμβρίου του 2015 στην Κρήτη, μετά από χειρουργική επέμβαση για κρεατάκια, με την αναισθησιολόγο που βρέθηκε κατηγορούμενη να αθωώνεται στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Μετά την επέμβαση, κατά την διαδικασία της ανάνηψης, το κοριτσάκι παρουσίασε επιπλοκές, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, όπου κατέληξε.

Οι γονείς του αδικοχαμένου παιδιού, ζητούν να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και να τιμωρηθεί, καθώς για εκείνους η αναισθησιολόγος είναι υπεύθυνη για τον θάνατο της μικρής.

Την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του θανάτου της 4χρονης Μελίνας, θα κρίνει σήμερα ο Άρειος Πάγος, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα διεξαχθεί δίκη σε δεύτερο βαθμό ή αν θα παραμείνει η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Όπως είναι γνωστό, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον περασμένο Νοέμβριο είχε απορρίψει ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας την έφεση του εισαγγελέα επί της αθωωτικής πρωτόδικης απόφασης για την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο.