Κρατούσε το γιο της στο μπαλκόνι για να τον διώξει απ’το σπίτι – Άστραψαν και βρόντηξαν οι δικαστές κατά της μητέρας

Τα όσα είπε ο 19χρονος κατηγορούμενος προκάλεσαν το ξέσπασμα της εισαγγελέως που κατακεραύνωσε τη μηνύτρια μητέρα

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία ότι προκάλεσε φθορές στο σπίτι της έστειλε χθες τον 19χρονο γιο της μια γυναίκα από τα δυτικά προάστια. Τα όσα όμως ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης έκαναν τους παρευρισκόμενους στο Τριμελές Αυτόφωρο Δικαστήριο να δακρύσουν, ενώ προκάλεσαν την οργή των δικαστών.

Όταν το νεαρό αγόρι κάθισε στη θέση του και η εισαγγελέας διάβασε την κατηγορία σε βάρος του, στο ακροατήριο επικράτησε νεκρική σιγή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός μηνύθηκε από τη μητέρα του γιατί έσπασε μια πόρτα στο σπίτι της και έτσι κατέληξε στο Αυτόφωρο.

Ο 19χρονος ανέφερε στο δικαστήριο ότι οι γονείς του ήταν χωρισμένοι κι εκείνος έμενε με τον πατέρα του. Ωστόσο, επέλεξε κάποια στιγμή να πάει να μείνει στο σπίτι της μητέρας του γιατί το σχολείο του ήταν ακριβώς απέναντι. Ο νεαρός περιέγραψε με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια όσα έζησε δίπλα στη μητέρα του, που, όπως είπε, «απλώς δεν με ήθελε στο σπίτι της».

Σύμφωνα με τη μητέρα, ο γιος της προκαλούσε φθορές στο σπίτι και του είχε ζητήσει να κάνει εξέταση αίματος για να διαπιστώσει αν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Το παιδί αρνιόταν. «Μια μέρα έσπασε την μπαλκονόπορτα και τηλεφώνησα στην Αστυνομία», είπε η μητέρα.

Τελείως διαφορετική όμως ήταν η εκδοχή του νεαρού κατηγορούμενου: «Η μητέρα μου δεν με ήθελε στο σπίτι και όταν πήγα να μείνω σε εκείνη, για να είμαι κοντά στο σχολείο, άρχισε το μαρτύριό μου», είπε ο 19χρονος. «Κάποια στιγμή ενώ είχα βγει στο μπαλκόνι, με έκλεισε έξω. Με άφησε εκεί να κοιμάμαι σε έναν καναπέ που υπήρχε. Ευτυχώς έκανε ζέστη, αλλά φοβόμουν όταν αρχίσει το κρύο τι θα κάνω. Της ζητούσα να μου ανοίξει, αλλά μάταια. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και έσπασα την πόρτα για να πάω στην τουαλέτα».

Τα όσα είπε ο 19χρονος κατηγορούμενος προκάλεσαν το ξέσπασμα της εισαγγελέως που κατακεραύνωσε τη μηνύτρια μητέρα: «Κάποιες γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και σεις συμπεριφέρεστε έτσι στο δικό σας». Η εισαγγελέας ήταν ξεκάθαρη: «Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεστε έτσι σε ένα παιδί. Έχετε ευθύνη, μητέρα» είπε, ενώ απευθυνόμενη στο νεαρό τον συμβούλευσε: «Ας είναι κοντά στο σχολείο το σπίτι της μητέρας σου, να πας να ζήσεις με τον πατέρα σου», είπε ζητώντας την αθώωσή του. «Μην τον αθωώσετε», ήταν η οργισμένη αντίδραση της μάνας. Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 19χρονο.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 28/9