Quantcast

Ειδικευόμενη ιατρός στο δικαστήριο: Η Ρούλα Πισπιρίγκου μας ενημέρωσε ψύχραιμη για την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Τι υποστήριξε για την πολύκροτη υπόθεση

Ψύχραιμη και ήρεμη η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημέρωσε τους ιατρούς λίγο πριν η Τζωρτζίνα υποστεί ανακοπή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, σύμφωνα με νεότερη μαρτυρία, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου κατέθεσε η ειδικευόμενη ιατρός, Ελένη Στογιαννίδου, που εξέτασε την 9χρονη τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας της, ενώ είχε βάρδια και την ημέρα που η μικρή υπέστη ανακοπή.

 

«Περάσαμε επίσκεψη με την κ. Τριάντου, η οποία εξέτασε τη μικρή και είπε στη μητέρα ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο. Κάποια στιγμή η νοσηλεύτρια μας είπε ότι η μητέρα παραπονέθηκε πως το παιδί έκανε εμετό. Πήγαμε και ρωτήσαμε την μητέρα τι συμβαίνει. Μας είπε ότι το παιδί εμφάνισε κοιλιακό άλγος, έκανε εμετό και βήχα και μας ρώτησε: “Εσείς θα δίνατε εξιτήριο σε αυτό το παιδί;”», περιέγραψε η μάρτυρας.

 

«Κάτι δεν πήγαινε καλά»

Η ειδικευόμενη ιατρός περιέγραψε πως τίποτα δεν προμήνυε την ημέρα της ανακοπής πως κάτι δεν πήγαινε καλά. «Γύρω στις 6:30 το απόγευμα πέρασα να δω την μικρή. Δεν την εξέτασα. Είδα ότι κοιμόταν ήρεμη. Ρώτησα την μητέρα πως ήταν το παιδί και μου είπε πως της είχε παραγγείλει κάτι να φάει. Οι ενδείξεις του οξύμετρου ήταν καλές», κατέθεσε η κ. Στογιαννίδου για να συνεχίσει: «Γύρω στις 7 παρά 10 το απόγευμα η μητέρα μας χτύπησε την πόρτα και μας είπε ότι «χτυπάει το οξύμετρο, χωρίς να μας δώσει την αίσθηση ότι κάτι επείγον συμβαίνει. Πήγαν οι άλλοι γιατροί και εγώ μετά και εκεί είδα ένα παιδί νεκρό», τόνισε η μάρτυρας και αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες επί 50 λεπτά που έκαναν οι γιατροί για να κρατήσουν το παιδί στη ζωή.

 

Τι ειπώθηκε

Πρόεδρος: Ακούτε την κυρία κατηγορουμένη να χτυπάει η πόρτα. Πως την χτύπησε; Δυνατά;
Μάρτυρας: Όχι ήταν ένα απλό χτύπημα. Η μητέρα μας είπε με ηρεμία «ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο». Πήγαν στο δωμάτιο δυο άλλες συνάδελφοι και εγώ επειδή δεν μας έδωσε την αίσθηση του επείγοντος ολοκλήρωσα το φάκελο που έγραφα και πήγα μετά στο δωμάτιο. Μου ζήτησαν να ειδοποιήσω αναισθησιολόγο.
Πρόεδρο: Όταν πήγατε τι έγινε; Ακούσατε φωνές;
Μάρτυρας: Άκουγα φωνές και το οξύμετρο που χτυπούσε
Πρόεδρος: Λέτε ότι είδατε ένα παιδί νεκρό…
Μάρτυρας: Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ανακοπής
Πρόεδρος: Είπατε ότι σας δόθηκε εντολή να ειδοποιήσετε τον αναισθησιολόγο. Σε πόση ώρα ήρθε;
Μάρτυρας: Ήρθε άμεσα, πρώτα η ομάδα του και μετά εκείνος. Είναι πιο εξειδικευμένοι στην αναζωογόνηση
Πρόεδρος: Τι κάνατε εσείς όταν πήγατε στο δωμάτιο;
Μάρτυρας: Κάναμε ΚΑΡΠΑ, μαλάξεις εναλλάξ. Αυτό συνεχίστηκε γύρω στα 50 λεπτά.
Πρόεδρος: Η ερώτηση που σας έκανε η μητέρα «αν θα δίνατε εσείς εξιτήριο στο παιδί» γιατί σας έκανε εντύπωση;
Μάρτυρας: Ο τόνος της μου έκανε εντύπωση που ήταν επιθετικός εκείνη την ώρα.
Πρόεδρος: Δεν είναι σύνηθες;
Μάρτυρας: Ναι είναι σύνηθες δεν ήταν κάτι αδικαιολόγητο αλλά είναι κάποιες συμπεριφορές που σου μένουν.

Στη μάρτυρα υπέβαλε ερωτήσεις και ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Αλ. Κούγιας (υπεράσπιση Πισπιρίγκου): Συγκεντρωθήκατε οι γιατροί πριν καταθέσετε στην ανακρίτρια;
Μάρτυρας: Ναι στο γραφείο των γιατρών.
Αλ. Κούγιας: Τι συζητήσατε ;
Μάρτυρας: Το τι έγινε από την πλευρά μας όσον αφορά στις εξετάσεις και τα ευρήματα. Όλοι λέγαμε ότι ήταν κάτι απρόσμενο, δεν καταλήξαμε πουθενά.
Αλ. Κούγιας: Γιατί συγκεντρωθήκατε όλοι μαζί ;
Μάρτυρας: Γιατί δεν υπήρχε αιτιολογία για αυτό που συνέβη, είναι κάτι που δεν συμβαίνει. Αυτό που μας απασχόλησε είναι ότι στο νοσοκομείο μας δεν βλέπαμε ανακοπές.
Αλ. Κούγιας: Προβληματίστηκαν οι γιατροί για τους σπασμούς μπορεί να οδηγήσει σε ανακοπή; Θα μπορούσε να υποδηλώνει κάποιο νευρολογικό ή καρδιολογικό πρόβλημα;
Μάρτυρας: Θα μπορούσε περισσότερο νευρολογικό.