Δίκη Πισπιρίγκου: Συνεχίζει σήμερα την κατάθεσή του ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης

Ο συνήγορος της Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε αφήσει σαφείς υπαινιγμούς εναντίον του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη ότι επιδίδεται σε εμπόριο οργάνων

Υπό συνθήκες έντασης συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022.

 

Ο συνήγορος της Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε αφήσει σαφείς υπαινιγμούς εναντίον του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη ότι επιδίδεται σε εμπόριο οργάνων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ιατρικής κοινότητας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Ηλιάδης, που υπηρετεί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, θα εξακολουθήσει την κατάθεση του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κ. Κούγια. Την προηγούμενη φορά, σε σχέση με τη συμπεριφορά της Πισπιρίγκου όταν το παιδί διακομίστηκε από το Καραμανδάνειο στη ΜΕΘ, λίγους μήνες πριν καταλήξει, είχε πει: «Έχεις ένα παιδί ξαπλωμένο σε κρεβάτι εντατικής. Εκεί περιμένεις άλλες αντιδράσεις από τους γονείς, όχι αυτό που βλέπαμε σε αυτή τη μητέρα. Έγινε μια τέτοια συζήτηση με τη μητέρα, προφανώς κατάλαβε ότι παρατηρούμε τη συμπεριφορά της και χαρακτηριστικά μου είπε: “παγοκολώνα θα με βλέπετε γιατί έχω περάσει πολλά”. Όμως αυτό δεν είναι το σύνηθες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος ρωτήθηκε και για την κεταμίνη και αν η ουσία αυτή είχε χορηγηθεί στο παιδί κατά την παραμονή του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Ρίου.

«Στην προσπάθεια να έχουμε καλύτερη καταστολή δοκιμάζουμε αρκετά φάρμακα, δώσαμε, δεν τη φοβόμαστε. Στα χέρια τα δικά μας είναι ασφαλής. Έχει κάποιες παρενέργειες, είναι ένα φάρμακο που κάνει σιελόρροια… πρόκειται για μια ουσία που δεν τη βρίσκεις έξω και είναι κλειδωμένη σε ειδικούς χώρους στα νοσοκομεία».

 

Πηγή: parapolitika.gr