Εκλογές 2023: Ανοίγει η «ψαλίδα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

Δεν φαίνεται να αποδίδει η στρατηγική της «κυβέρνησης ηττημένων» απέναντι στη θέση Μητσοτάκη για αυτοδυναμία

Τα στοιχεία από τις τελευταίες έρευνες της κοινής γνώμης δείχνουν πως η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται σημαντικά και ότι το κυβερνών κόμμα επιστρέφει στα προ των Τεμπών ποσοστά του.

 

Αυτή η εξέλιξη οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις την Κουμουνδούρου, όπως η εκ νέου δαιμονοποίηση των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα παρακλητικά ανοίγματα του Α. Τσίπρα προς τους «νοικοκυραίους» ψηφοφόρους, συνεχίζει να υστερεί στη μάχη του Κέντρου. Ταυτόχρονα, δεν έχει καταφέρει να στήσει ένα ισχυρό ανάχωμα προς τα αριστερά του, με αποτέλεσμα να υφίσταται πολιορκία, κυρίως στις νεότερες ηλικίες, από ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας.

Υπόθεση Γεωργούλη

Η υπόθεση Γεωργούλη φέρεται να επιδρά καθοριστικά στην ισχυροποίηση της εκλογικής ακινησίας της Κουμουνδούρου στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, αλλά υπάρχουν και άλλοι σημαντικότεροι λόγοι τους οποίους στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές ο Α. Τσίπρας πρέπει να αντιμετωπίσει για να πάρει τα πάνω του.

 

Θέση Μητσοτάκη για αυτοδυναμία

Το αφήγημα της περίφημης «προοδευτικής διακυβέρνησης» δεν συγκινεί και τείνει να μεταβληθεί σε μια ιστορία για γέλια και για κλάματα, καθώς δεν έχει βάθος, περιεχόμενο και προοπτική. Όταν την ίδια στιγμή ο Κ. Μητσοτάκης έχει καθαρή θέση στην υπόθεση της αυτοδυναμίας, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ό,τι βρέξει ας κατεβάσει» και «λίγο απ’ όλα και με όλους». Και «κυβέρνηση νικητών» και «κυβέρνηση ηττημένων».

 

Πηγή: parapolitika.gr