Δίκη Φιλιππίδη: Αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας έθεσε η πολιτική αγωγή

Ενώ στο δικαστήριο βρίσκονται οι μάρτυρες ηθοποιοί που έχουν κληθεί να καταθέσουν, ο συνήγορος της δεύτερης γυναίκας που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της το 2010, έθεσε ζήτημα για την αντικατάσταση ένορκου από αναπληρωματικό ένορκo

Νέα ζητήματα ανέκυψαν με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου διεξάγεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος δικάζεται για έναν βιασμό και για δυο απόπειρες βιασμού.

 

 

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ενώ στο δικαστήριο βρίσκονται οι μάρτυρες ηθοποιοί που έχουν κληθεί να καταθέσουν, ήτοι η Ζέτα Μακρυπούλια, η Ουρανία Σχίζα και ο Τάσος Χαλκιάς, ο συνήγορος της δεύτερης γυναίκας που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της το 2010, έθεσε ζήτημα για την αντικατάσταση ένορκου από αναπληρωματικό ένορκο.

Ειδικότερα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ζαχ. Σαλούστρος ζήτησε να επιστρέψει στην έδρα η ένορκος που αποχώρησε στην προηγούμενη συνεδρίαση, λόγω να υποχρεώσεων της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου εργάζεται. Να σημειωθεί εδώ ότι η συγκεκριμένη ένορκος έχει ήδη αντικατασταθεί από αναπληρωματικό ένορκο, που είχε κληρωθεί με την έναρξη της δίκης.

«Ζήτω την επανεξέταση του θέματος και την ανάκληση της απόφασης με την οποία αποχώρησε η ένορκος και αντικαταστάθηκε από αναπληρωματικό» είπε ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας για να προσθέσει: «Δεν ακούστηκε η εισαγγελέας, ανακοινώθηκε η απόφαση από την πρόεδρο. Δεν τοποθετήθηκαν οι διάδικοι. Θεωρώ ότι υπάρχει ζήτημα απόλυτης ακυρότητας αυτής της αποχώρησης. Τα έγγραφα που διάβασα δείχνουν παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε εκκρεμή δίκη για να βρίσκεται στην εργασία της. Δεν είναι αυτό λόγος! Να παρεμβαίνει η εκτελεστική εξουσία στο δικαστήριο που δικάζει, χωρίς να παρέχει καμία διευκόλυνση κι ενώ επίκειται η ολοκλήρωση της δίκης. Θεωρώ ότι το δικαστήριο σας θα έπρεπε πριν απ όλα να διευθετήσει το ζήτημα. Είναι ανεπίτρεπτο να παρεμβαίνει το υπουργείο. Θα μπορούσαν κι άλλες υπηρεσίες να το κάνουν. Αν ζητήσει να φύγει και άλλος ένορκος θα αναβληθεί η δίκη. Αυτό είναι στέρηση του φυσικού δικαστή. Είναι παρέμβαση. Όλο αυτό το πράγματα γίνεται καταχρηστικά. Είναι θέμα και ηθικής και νομικής τάξης. Επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα νόμιμα για την παρέμβαση αυτή».

Λαμβάνοντας το λόγο η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, υποστήριξε ότι το αίτημα που έθεσε η άλλη πλευρά δεν μπορεί να σταθεί, σημειώνοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο «θα τίναζε την δίκη στον αέρα». Πάντως, η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε για την απόφαση αποχώρησης και αντικατάστασης της ενόρκου: «Έχω μελετήσει άλλες αποφάσεις, ερμηνείες Σεβαστιδη και Μαργαρίτη, αλλά και στη δίκη του Κοντοστάθη («ψευτογιατρός») έγινε αντικατάσταση ένορκου με το ίδιο τρόπο».

Η δίκη διεκόπη ώστε να προτείνει η εισαγγελέας της έδρας επί του αιτήματος.