Α.Πελώνη: Εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις, κωδικός 6 μόνο με τα πόδια

Απέκλεισε ουσιαστικά την επιβολή lockdown τύπου Μαρτίου 2020

Τέλος όπως όλα δείχνουν για την καταχρηστική χρήση του μηνύματος με κωδικό 6.

 

Αυτό διευκρινίστηκε δια στόματος Αριστοτελίας Πελώνη, καθώς η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, επί της ουσίας απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

 

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6, ήτοι να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο και αυτό στα περιθώρια του δήμου κατοικίας.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα, λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις των ειδικών και θα έχουν ισχύ από αύριο το πρωί.

 

Ακόμα, πολύ μεγάλη βαρύτητα δίνεται και στους ελέγχους από τους αρμόδιους μηχανισμούς. Τόσο στις μετακινήσεις όσο και σε χώρους εργασίας. Στις συσκέψεις που έχουν γίνει το θέμα έχει τεθεί με ένταση από την πλευρά των επιστημόνων, που τονίζουν ότι «αν δεν τηρούνται τα μέτρα, δεν θα πέσουν τα κρούσματα», ενώ και κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι «η κατάσταση στους δρόμους δεν θυμίζει lockdown».

 

Αναμένεται λοιπόν το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι να εντατικοποιηθούν και να αυστηροποιηθούν.