«Κλειδώνουν» σήμερα τα μέτρα για το lockdown

Στις 11 το πρωί η σύσκεψη της Επιτροπής

Σε έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης θα «κλειδώσουν» τα μέτρα.

 

Με τις όποιες αποφάσεις ληφθούν θα πορευτούμε τις 2 τελευταίες εβδομάδες του lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο τραπέζι σχέδιο αλλαγής των μετακινήσεων, με το πρώτο μέτρο τις αλλαγές στα SMS.

 

Μια ανάσα πριν την «επιστροφή» στον Μάρτιο του 2020 θέλει το δεύτερο σενάριο για τη χώρα εξαιτίας της έξαρσης του τρίτου κύματος της πανδημίας με το σκληρό lockdown να φαντάζει μονόδρομος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια μέλη της Επιτροπής θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί lockdown τύπου Μαρτίου 2020, ενώ άλλοι ειδικοί προτείνουν να παραμείνει η ισχύουσα δέσμη περιορισμών, ενισχυμένη με νέες, ευέλικτες και κυρίως αποτελεσματικές λύσεις.

 

Για την πολύ σοβαρή, αλλά για την ώρα αναστρέψιμη, επιδημιολογική κατάσταση της χώρας συζήτησαν το απόγευμα της Τρίτης οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σε έκτακτη σύσκεψή τους, ενώ σήμερα το μεσημέρι αναμένεται η κρίσιμη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας που απειλεί για άλλη μια φορά σοβαρά τη χώρα.