Κεν Μπλοκ: Σκοτώθηκε σε δυστύχημα ο διάσημος ραλίστας

«Με βαθιά λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο Κεν Μπλοκ σκοτώθηκε σε δυστύχημα με snow mobile σήμερα»

Σε ηλικία μόλις 55 ετών, σκοτώθηκε σε δυστύχημα με snow mobile ο διάσημος οδηγός ράλι και YouTuber Κεν Μπλοκ (Ken Block).

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η ομάδα του Hoonigan Racing σε ανάρτηση στο Instagram: «Με βαθιά λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο Κεν Μπλοκ σκοτώθηκε σε δυστύχημα με snow mobile σήμερα. Ήταν οραματιστής, πρωτοπόρος και είδωλο. Μα κυρίως, ήταν πατέρας και σύζυγος. Θα μας λείψει πολύ».

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχία Ουασάτς της Γιούτα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο Μπλοκ οδηγούσε το snow mobile σε απότομη πλαγιά, όταν το όχημα αναποδογύρισε και τον πλάκωσε. Ο άτυχος 55χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στο ράλι το 2005, ο Κένεθ Πολ Μπλοκ (όπως ήταν το πλήρες όνομά του) αναδείχθηκε τότε Rookie (πρωτοεμφανιζόμενος οδηγός) της χρονιά στο Πρωτάθλημα Ράλι Αμερικής.

Έγινε ακόμα πιο γνωστός χάρη στη σειρά βίντεο Gymkhana που διατηρούσε στο YouTube, όπου έκανε απίστευτα σταντ, οδηγούσε σε επικίνδυνες διαδρομές και επεδείκνυε επικίνδυνα τρικ σε πίστες εμποδίων.

 

Ο Αμερικανός ραλίστας ήταν επίσης συνιδρυτής της γνωστής μάρκας ρούχων και υποδημάτων DC Shoes.